Meny Stäng

Fler vill kryssa, nytt husbilskoncept och pension i Spanien

Annons

Vi har inte hunnit med några ”FREEDOMtravel News” på länge, men nu är det dags! Vi har fått massor av pressmeddelandet, och jag har valt ut några som jag tycker är intressanta. Idag kan du bland annat läsa om att intresset för kryssningar ökar, om ett nytt husbilskoncept med namnet ”Golden Dream” och om att många svenskar drömmer om att pensionera sig i Spanien.

Intresset för kryssningar ökar

En undersökning som genomförts av NBTC Nipo Research, på uppdrag av Costa Cruises, visar att 64 procent av svenskar mellan 30 och 65 år vill testa en kryssningssemester. Undersökningen visar att skandinaver gillar idén om kombinerad sol- och citysemester, men önskar en bättre pristransparens.

Enligt CLIA (Cruise Lines International Association) förväntas omkring 26 miljoner människor åka på kryssning under 2017, vilket innebär att kryssningssemestrar är den semesterform som ökar mest i världen.

Peter ombord på Freedom of the Seas
Även vi har provat kryssning!

Nytt Husbilskoncept: Golden Dream

Lagom till säsongen 2019 lanseras husbilarna Golden Dream. Dessa husbilar byggs på lastbilschassi och varje detalj byggs utifrån kundens önskemål. Mats Svensson är VD för Golden Dream och han tror att de inom några år kommer ha en årsvolym på 15 enheter. Golden Dream marknadsförs och säljs av Hobby Fritid i Tenhult.

Golden Dream

Svenskar packar hem stenar

Kläder, alkohol och en och annan sten packar vi ner i resväskan när vi åker hem från semestern. Det visar en undersökning som är gjord av stugförmedlaren NOVASOL där 1004 svenskar svarade på vad de tar med sig hem från resan. Topp 5 att ta med sig hem från semestern:

 1. Kläder (40 %)
 2. Alkohol (32 %)
 3. Matvaror (25 %)
 4. Souvenirer (25 %)
 5. Stenar (21 %)
Stenar från semestern

Svenskar gillar grekisk mat

En ny undersökning från eBeach.se visar att svenskarnas favoritmat på solsemestern kommer från Medelhavet och framför allt Grekland.Hela 59 procent väljer gärna grekiska specialiteter som moussaka och souvlaki. Varannan person kan samtidigt inte motstå det italienska och spanska köket. Här är svenskarnas favoritmat på resan:

 1. Grekisk mat (59 %)
 2. Italiensk mat  (48 %)
 3. Spansk mat  (48 %)
 4. Thailändsk mat (32 %)
 5. Turkisk mat (29 %)
Grekisk sallad

Svenskar vill ha Sin pension i Spanien

Många svenskar drömmer om att pensionera sig på varmare breddgrader och Spanien toppar överlägset listan på tänkbara destinationer. Det visar en ny undersökning från onlineresebyrån eBeach.se. Hela 28 procent vill  flytta utomlands på heltid när de går i pension och hälften kan tänka sig att spendera vinterhalvåren i annat land. Följande länder lockar mest:

 1. Spanien, fastlandet (22 %)
 2. Kanarieöarna (12 %)
 3. Grekland (10 %)
 4. Mallorca (8 %)
 5. Thailand (7 %)
Torre del mar
Spaniens sydkust är populär bland seniorer

Missade du förra resenyheterna? Läs 2-våningshusvagn, billiga flygbolag och förarlösa plan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev