Meny Stäng

Hetaste weekendresorna och bästa nöjesparkerna

Annons

Den här helgen har verkligen varit intensiv och full av oväntade händelser. Vi har en hel del att blogga om kan jag säga! Men innan dess: FREEDOMtravel News. Från denna veckas skörd av pressmeddelanden kan vi bland annat berätta om höstens hetaste weekendresor och om de bästa nöjesparkerna i Europa.

Höstens hetaste weekendresor

Reslusten är extremt hög i höst och det är väldigt trendigt med kortare weekendresor, om man ska tro färsk bokningsstatistik från Ticket Privatresor. Den weekendstad som klättrar fortast uppåt på listorna (och hamnar på plats nummer 6) är München, som ökar med drygt 237 procent.

Barcelona, som just idag är i nyheternas centrum på grund av Kataloniens omröstning om självständigher, hamnar på plats nummer fem. Här är listan över svenskarnas fem mest populära weekendstäder i höst:

 1.  London
 2.  Amsterdam
 3.  Paris
 4.  Prag
 5.  Barcelona
London
London visar en bokningsökning på 21 procent. Foto: Pixabay

Ryanair ställer in fler flyg

För knappt två veckor sedan meddelade Ryanair att bolaget ställer in nära 2100 flygningar i september på grund av pilotbrist, vilket drabbade 315 000 passagerare. Pilotbristen uppstod när piloterna, på grund av ändrade regler, blev tvungna att ta ut semester innan årsskiftet.

När nu piloterna vägrar ställa in semestern tar Ryanair 25 plan ur trafik och ställer in 34 rutter, vilket motsvarar 18 000 flygningar. En rutt från Sverige påverkas och det är Stockholm Skavsta – Sofia, Bulgarien.

Ryanair

Europas bästa nöjesparker

Nyligen delades European Star Awards ut till Europas bästa nöjesparker, och svenska Liseberg knep en fjärdeplats. ”Det är hedrande att Sverige och Liseberg står sig så väl internationellt. Vi satsar hårt på att kunna erbjuda våra gäster upplevelser i världsklass och jag ser utmärkelsen som ett tecken på att vi valt rätt väg”, säger Daniel Lindberg, attraktionschef på Liseberg i ett pressmeddelande. Här är Europas fem bästa nöjesparker, enligt utmärkelsen:

 1. Europa-Park, Tyskland
 2. PortAventura Park, Spanien
 3. Disneyland Park Paris, Frankrike
 4. Liseberg, Sverige
 5. Efteling, Nederländerna
Liseberg

Sällskapsresan blir spelautomat

Sällskapsresan är numer inte bara en film, utan också ett kasinospel. Lasse Åberg gör ett lite annorlunda samarbete med spelföretaget Paf, vilket resulterat i ett spel baserat på 80-talsklassikern där Stig-Helmer åker på chartersemester. En del av överskottet från spelet donerar Lasse Åberg till Stiftelsen Hållbara Hav.

Sällskapsresan

ohälsosamt på affärsresan

Att resa i jobbet är en utmaning när man vill leva hälsosamt. Det visar en undersökning från TNS SIFO på uppdrag av Resia Företag. En femtedel av svenska affärsresenärer uppger att de äter mer onyttigt när de reser i jobbet. Många sover också sämre, dricker mer öl och vin på kvällarna samt har ingen tid till träning. Topp 5 – Så påverkas hälsan negativt på affärs- och konferensresan:

 1. Jag äter mer onyttigt
 2. Jag sover sämre
 3. Jag dricker mer öl och vin på kvällarna
 4. Jag hinner inte träna
 5. Jag kan inte låta bli fika/godsaker på möten
bagagehall
Foto: Pixabay

Missade du förra resenyheterna? Läs Designpris, husbilsskatt och skönhetsstips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev