Meny Stäng

Mat ska vara en höjdpunkt

Annons

Nu kör vi och det är Peter vid rodret! Hösten för med sig mindre ljus och regnrugg i stugorna. Det för också med sig härliga färger i naturen, svamp, bästa fisken och skaldjuren. Jag älskar sol och det vet ni, men jag väljer att se det mest positiva av tillvaron också.

Jag har haft två dagar i feber i veckan men det ingår i livet, och det finns de som har det mycket jobbigare. Det som alltid består är maten. Det som vi måste ha i oss för att överleva, mat ska vara en höjdpunkt och helst varje dag. Häng med på Happy Friday!

Vår husbil som gick sönder

Försäkringen gick åt fanders, haha, som vanligt med försäkringar, och det kommer ett inlägg om det senare. Mindre sol och värme, negativa besked, sjukdomar, regn, och nu måste vi hitta det bra i allting. Visst bor vi i ett i-land men vi har våra bekymmer ändå. Det krävs tio positiva upplevelser för att nolla en negativ, och nu gäller det att vara medveten om allt som vi har.

Höst
Hösten är här

Det bra i livet

Vi var på Grand hotel förra helgen på skaldjursbuffén och de har verkligen tappat kvalitet. Svindyrt var det också och det rekommenderar jag inte längre. Vad fick jag istället då? Vi började hos min son och hans fru med vänner. Leenden, kramar, bubbel och skratt. Efter buffén gick vi tillbaka till dem och fler vänner kom och det var väldigt positivt och vägde upp min dag flera gånger om.

Att äta är en höjdpunkt
90 % av alla som går på Grand äter hummer. Jag är inte en av dem. Lite överskattad tycker jag.

Träning

Vi har börjat att träna igen och vårt mål är att vara i form till jul. Vi mår redan mycket bättre på väldigt liten tid, och höst och vinter är en bra tid för oss i Sverige som annars kan vara lite lång. Det ger positiv energi och jag kommer att skriva om det senare, om hur man kan träna i olika åldrar, vikt, funktionsnedsättningar. De muskler vi har bör vi träna för att få ett så rörligt liv som möjligt. Det var väl jäkligt positivt :-)!

Mat ska vara en höjdpunkt

Mat, ohhh mat. Jag själv tycker att vi äter smart och väldigt gott. Har man haft en halvdålig dag så hjälper inte pizza som man slungar i sig på 10 minuter. Att sitta ner och njuta av härliga smaker är väl en höjdare. De flesta tycker om goda smaker men få orkar göra dem. Många tycker att god mat är dyr men det är för att vi tänker fel. Köttbiten eller fisken ska inte utgöra halva tallriken för då blir det väldigt dyrt.

Köttportioner ska vara högst 100 gram och fisk högst 150 gram och då blir det inte dyrt. Det finns så mycket gott som man kan äta och blanda, och som verkligen kan passa de flesta. Njut av  god mat och få en lugn stund för det behöver man. Mat ska vara en höjdpunkt. Positivt? Japp!

Mat ska vara en höjdpunkt
Vilken njutning

Husbil till oxelösund

Jajemen! Camping Jogersö åker vi till utanför Nyköping, norr om Norrköping. Det ska bli fint väder hela helgen i Norrköping men inte i Stockholm, och jag hoppas på att de har rätt för en gångs skull. Vi har lyxen att ha en husbil och vi ska filma massor i helgen. Mina idéer står på kö med allt jag vill göra i livet. Har man inte något positivt så skapar man det! Jag hoppas att husbåten är kvar när vi kommer hem och att det inte blir som filmen nedan, haha.

Hur har din vecka varit?

Om det är skit så börja med det men avsluta med något bra, inte tvärtom.

Missade du förra Happy Friday? Läs 3 bra saker med hösten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev