Meny Stäng

Schweizisk igloo på Norrmalmstorg

Vad är det som har landat? Plötsligt står en schweizisk igloo på Norrmalmstorg i Stockholm, och i tisdags var vi bjudna till igloon på schweizisk ”After Ski”. Idag är det redan fredag, och vi passar på att locka med några galna schweiziska ost-specialiteter. I övrigt laddar vi för lördagens middag då vi får gäster och ska bjuda på en hel radda maträtter …

Varför en igloo på Norrmalmstorg?

Varför just en igloo har jag faktiskt ingen aning om, men jag antar att den symboliserar vinter- och skiddestinationen Schweiz. Det är den schweiziska handelskammaren som är arrangör och vi var bjudna av Adrien som arrangerade resan till Schweiz i somras (och som nu dök upp klädd i slalompjäxor). Vi träffade också flera vänner från blogg- och journalistvärlden. Kul!

Enligt programmet är det öppet för allmänheten från idag och till och med söndag, med vin- och ostprovningar, schweizisk mat och ”After Ski” med DJ:s. Så om du har vägarna förbi Norrmalmstorg i Stockholm kan du kika in!

Schweizisk igloo på Norrmalmstorg

Raclette och ostfondue

Om du följde vår resa i Schweiz i somras minns du kanske att vi provade den schweiziska specialiteten raclette. Maträtten består av osten raclette, som man smälter och äter tillsammans med små kokta potatisar, inlagda gurkor och syltlökar.

Vi gillade både osten och tillbehören, men tyckte efter ändå efter ett antal portioner ost att det liksom blev lite för mycket … ost. Som mingelmat var det däremot perfekt – riktigt gott att äta raclette igen!

En annan schweizisk specialitet är ostfondue. Inte så konstigt kanske att det på den där affischen bakom herrarna på bilden står ”Luften. Jorden. Gräset. Osten.” Det är ingen slump att osten får vara med om man säger så! Ostfondue består av smält ost blandat med vitt vin, som man doppar brödbitar i. Hur det smakade? Som vitt bröd doppat i smält ost, typ. Jag föredrar faktiskt raclette!

Raclette
Herrarna som ansvarar för raclette (till vänster) och ostfondue (till höger)
Raclette Sverige
Dags för mig att få en portion raclette!
Raclette
Raclette!!!

Happy Friday!

Äntligen fredag! Vi har jobbat hårt hela veckan och Peter har också kommit igång att övningsköra med yngste sonen Billie. Det är vi glada för förstås, och nu laddar vi för lördagens middag, då vi får fyra matgäster och ska bjuda på en massa olika rätter … Vad har varit bäst under din vecka?

Snittar
Ännu fler godsaker i den schweiziska igloon!

Missade du förra Happy Friday? Läs Mat ska vara en höjdpunkt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev