Meny Stäng

Paus i resandet – våra framtidsplaner

Om vi tittar tillbaka på oktober och november kan vi konstatera att vi tagit en liten paus i resandet. Till att börja med har det varit ganska skönt med en liten paus, men nu börjar det klia i restarmen. Så hur ser våra framtidsplaner ut egentligen?

Årets resor

Om vi tänker efter har vi rest väldigt mycket under året. Vi startade i januari med en skidresa till Österrike. I april hann vi både med en äventyrsresa till Malta och en påskresa till Tallinn. I maj var vi på konsert i Amsterdam och i juni gav vi oss av på husbilsresa runt Polen och Tjeckien.

I augusti hann vi både uppleva vackra Schweiz och göra en husbilsresa till Schwedenfest i Wismar. I september provade vi för första gången en Medelhavskryssning med stopp i Spanien, Frankrike och Italien. Samma månad hann Peter också med en resa till Grekland.

Resor 2017
Rom, Nice, Alpbachtal i Österrike, Gozo på Malta och östra Polen

Paus i resandet

Efter Peters resa till Grekland har det blivit en lång paus i resandet. Varför? För att jag (Helena) jobbar heltid och (av naturliga skäl, se föregående stycke) inte har någon semester kvar. Till att börja med var det ganska skönt faktiskt.

Hur roligt det än är att resa så bli man ju lite trött när man flänger fram och tillbaka hela tiden. Men att vara resebloggare och befinna sig på hemmaplan känns till slut konstigt … och nu börjar det klia i restarmen!

Framtidsplaner

Det konstigaste av allt har nog varit att vi inte haft några konkreta resplaner. Vi har haft massor av idéer och drömmar, men inte riktigt kommit till skott att planera. Så varför det då? Ja, en av anledningarna är att jag fortfarande inte vet var jag ska jobba efter årsskiftet.

Jobbet jag har var ett ettårigt projekt, och det är fortfarande oklart om det kan förlängas. Det finns troligtvis andra alternativ och det löser sig säkert på ett eller annat sätt, men sååå svårt att planera när man inte vet hur tillvaron ser ut.

Helena, hemma på däck på husbåten
Helena, hemma på däck på husbåten

Resplaner

Det finns en liten möjlighet att vi reser någonstans redan i jul, men det är inte alls säkert. För nästa år har vi massor av resplaner och länder som kommit på tal inkluderar bland annat Irland, Georgien, Litauen, Vitryssland, Portugal och Tunisien. Dessutom planerar vi för en längre husbilsresa i Europa nästa sommar. Och kanske en seglingsresa. Hoppas att du hänger med! Har du själv några resplaner?

Utsikt över marinan, för några veckor sedan
Utsikt över marinan, för några veckor sedan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev