Meny Stäng

Att boka resa och hotell i sista minuten

Annons

Det är mycket att tänka på när man ska boka resa och hotell i sista minuten. Vi tänker prova att ha is i magen och råg i ryggen. Vår mission är att ha flera dörrar öppna till olika destinationer. Sista minuten är ett utryck som inte betyder samma sak idag som det gjorde förr, för ingen kan köpa en biljett på flygplatsen. Man kan däremot köpa sig en biljett en till tre dagar innan för väldigt bra pris. Vi spanar in resor och hotellbokningar. Häng med!

FREEDOMtravel provar!

Vi ger oss in i den svåraste tiden att komma iväg någonstans. Vi tänkte oss 3-4 dagar runt jul och en vecka över nyår och då till olika destinationer, och det är många faktorer som ska vägas in för oss. Det behöver inte vara varmt, men då ska det vara ett spännande resmål.

Semester för oss är att upptäcka och skriva annars kan vi lika gärna vara hemma. Allt betalas med vad vi har, så inga avbetalningar eller kontokort och då gäller smarta lösningar och att det inte sticker iväg i pris.

Julbelysning
Julen närmar sig

Jul

Vi bevakar Dublin eller Minsk runt jul och vi tycker att det fortfarande är väldigt dyrt. Till Dublin kostar det idag 5000 för båda T&R med Wizzair och Ryanair och till Minsk kostar det 6000 kronor. Vi ska vara borta 4 nätter och hotell i Dublin blir dyrare än i Minsk, och som det ser ut idag så hamnar vi på runt 8000 på båda två.

Till det här kommer kostnaderna för färd till och från flygplatsen och allt vi ska äta. Om vi är realistiska hamnar vi runt 14 000 kronor och det tycker jag är väldigt mycket.  Det som också har lockat är Georgien, men det är alldeles för dyrt, 10 000 bara för flyg, och Bukarest som är spännande. Vi provar att vänta in så länge det går och ser vad vi hamnar någonstans?

Priser till Minsk
För dyrt just nu

Nyår

Här bevakar vi södra Spanien eller Kanarieöarna som egentligen är för tråkigt för oss. Har vi tur kan vi åka väldigt billigt för det finns gott om resor till dessa resmål.  Vi är inte där för att ligga på en strand, utan mer för att hyra en bil första dagen och ta oss runt och hitta allt det bästa som omgivningarna kan erbjuda, eller kanske en spännande båtfärd.

Vi älskar att upptäcka och att skriva och vi får väl se om vi kommer iväg, och vi inväntar priserna så länge vi kan till ”nästan” sista minuten. Vi kanske hamnar i Moskva, för man vet aldrig med oss, haha.

Priser att åka om tre dagar
Vill du åka på måndag så gör du ett klipp

Boka resa och hotell i sista minuten

Om kommer vi iväg med charter har vi hotell, men åker vi till exempelvis Minsk är det mycket att tänka på. Hotellen går också ner ju närmare vi kommer, men är du i ett öststatsland så är det svårt att veta kvalitet på hotellen. Här gäller det att läsa recensioner och plocka ut det viktigaste.

Nu vet vi att recensioner inte är alltid tillförlitliga på dessa sajter, men vi föredrar i alla fall att se att tapeterna inte är de bästa framför att duschen fungerar dåligt. Att läsa om att personalen är vänliga och kan lite engelska, gör allt lite lättare och att bo centralt. Vi kan packa och komma iväg på några timmar, och det blir en spännande upplösning.

Priser på rum i Minsk
Vi har fortfarande 6 dagar till på oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev