Meny Stäng

Sjukdom, julhelg och reseplanering

Här har det varit sjukstuga större delen av veckan, men det hindrar ju inte en Happy Friday, eller hur!? Från vår inbundna tillvaro kan vi tipsa om några riktigt bra TV-serier, och så kan vi förstås berätta hur det går med våra resplaner.

Sjukdom

Sjukdom låter ju som en ganska trist rubrik på en glad fredag, men jag (Helena) är glad att jag nu mår bättre! När man inte kunnat behålla någon mat under flera dagar är man ju glad för det lilla, som att behålla lite te och en skorpa. Nu kan jag dessutom äta helt normala måltider – fantastiskt!

Ärligt talat, om man bara drabbas av tillfälliga saker som vinterkräksjuka så har man ju verkligen ingenting att klaga över. Det ingår i livet! Nu börjar Peter känna sig lite uppochner, men han brukar aldrig bli lika dålig som jag (ta i trä). Eftersom vi mestadels hängt hemma kan vi som bonus tipsa om tre bra TV-serier:

  • Stranger things – Science fiction-horror med barn i huvudrollen kanske inte låter som ett vinnande koncept, men vi älskade den här serien!
  • Fauda – Ett elitförband från den israeliska armén opererar undercover på Västbanken och i Gaza, och man får följa båda sidor. Intressant!
  • The Crown – Politiskt maktspel och romantik under Elizabeth II:s tid på tronen – vi har bara sett några avsnitt men ser fram emot att se mer!
Ny soffa
Vi har nött en hel del på den nya soffan den här veckan!

Julhelg

Till att börja med funderade vi på att göra en kortare resa över jul. Vi funderade bland annat på att besöka Vitryssland eller Irland. Nu blir det ingen resa. Största anledningen är tidigare nämnda sjukdom i kombination med att jag försöker avsluta ett jobb. För stressigt!

En annan anledning är att vi inte hittade några bra priser. Vi följde prisutvecklingen på några olika sajter (bland annat Momondo och Flygstolen.se), men efter ett tag slutade priserna gå ner, och i vissa fall gick de till och med upp igen. Priserna var faktiskt som lägst ca 1,5 vecka innan avgång. Det blir alltså en lugn jul hemma, men det blir helt ok!

Julfest
Vi kommer kanske INTE se ut såhär, men bjuder på en julbild från 2012 för att det är kul!

Reseplanering

Men har vi gett upp reseplaneringen då? Nejdå! Vi bevakar nu resor över nyår och första veckan i januari. Förhoppningsvis kan vi komma iväg en vecka då! Vart det i så fall blir återstår att se. Nå, nu är det din tur! Vad har varit bäst under din vecka?

Bästa stränder
Undrar om vi kommer resa över nyår – och i så fall vart?

Missade du förra Happy Friday? Läs Lyxig bjudning – snittar och pilgrimsmusslor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev