Meny Stäng

Turism i Saudiarabien, kinesiska resenärer och fotbolls-vm i Ryssland

Annons

Är det dags för turism i Saudiarabien kanske? Tar kineserna över marknaden som resenärer? Och vad kostar det att se fotbolls-VM i Ryssland? Denna vecka blir det exotiska resenyheter här på FREEDOMtravel. Dessutom kan vi berätta att många svenskar gärna flyr landet över julen och att utbudet av flyg till USA ökar.

Så många vill fly landet över jul

Två av tre svenskar (76 procent) vill åka mot varmare breddgrader över julen, enligt onlineresebyrån eBeach.se senaste undersökning. ”Vi ser en ökad trend där hela släkten väljer att resa iväg tillsammans för att fira vinterns högtider. På så sätt kan man fokusera på att ägna sig åt varandra och bara umgås istället för att stressa med mat och julstök”, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se. Därför reser svenskarna utomlands i jul:

  1. Undvika julstress (28 %)
  2. Sol och bad (24 %)
  3. Byta miljö (15 %)
  4. Slippa julfirandet (8 %)
  5. Slippa julklappsshoppingen (2 %)
Glass
Foto: Pixabay

Turism i Saudiarabien

Saudiarabien ska satsa på turism och utfärdar sina första turistvisum nästa år. Visum har tidigare varit begränsat till personer som ska arbeta eller besöka religiösa platser i landet.

Satsningen på turism är en del i en plan att minska beroendet av olja och målet är 30 miljoner besökare per år 2030, jämfört med 18 miljoner förra året, skriver TT. Enligt CNN planerar landet för flera lyxresorter längs med Röda havets stränder samt en Six Flags-nöjespark.

Turism i Saudiarabien
Dags för turism i Saudiarabien?, foto: Pixabay

Kina står för framtidens resande

Många i resebranschen blickar österut och Skyscanner har släppt en marknadsrapport som fokuserar på tekniska resetrender i Kina. En handfull flygbolag har börjat utforma sin teknik med den kinesiske resenären i åtanke.

Till exempel har KLM och Finnair introducerat betalning och kundtjänst via den kinesiska appen WeChat. I rapporten finns statistik från IATA som förutspår att Kina kommer att ta över rollen som världens ledande flygmarknad runt 2024.

China
Beijing, foto: Pixabay

Fler flyg till USA i vinter

Över 1,1 miljoner resenärer har flugit med Norwegian mellan Sverige och USA sedan starten för fyra år sedan, meddelar Norwegian i ett pressmeddelande. Intresset för att resa till USA blir allt större och Norwegian är det flygbolag som erbjuder flest destinationer i USA direkt från Sverige.

”I vinterprogrammet har vi bland annat ökat antalet avgångar till Los Angeles från Stockholm, Köpenhamn och Oslo från två till tre gånger i veckan”, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Norwegian

Så mycket kostar det att se Sverige i fotbolls-VM

Online-resebyrån TravelBird har räknat ut hur mycket det kommer att kosta att se Sverige vinna VM i fotboll 2018. Uträkningarna baseras på flyg, biljetter, boende och andra kostnader och finns angivet för två nivåer: ekonomi-budget och VIP-budget.

Resultatet är för långt att publicera här, men du kan se hela uträkningen på TravelBirds blogg. Observera också att historisk data har visat att det är billigare att boka VM-resan så snabbt som möjligt.

Fotboll
Foto: Pixabay

Missade du förra resenyheterna? Läs Heta weekendstäder, tårtstäder och resmål för 2018

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev