Meny Stäng

Europas bästa destination, romans på semestern och getyoga

På måndagar presenterar vi alltid (förutom när vi reser) resenyheter här på FREEDOMtravel. Idag kan vi bland annat avslöja vilken stad som utsetts till Europas bästa destination och hur många svenskar som haft en romans på solsemestern samt berätta om … getyoga. Imorgon fortsätter vi att rapportera från mässan Caravan Stockholm 2018. Vi har massor mer att berätta om – allt från nya campingprylar till en husvagn som också är en båt.

Caravan Stockholm har avslutats för i år

Husbils-, husvagns- och campingmässan Caravan Stockholm pågick 15-18 februari på Kistamässan i Stockholm. Vi föreläste både på fredagen och lördagen och stod alla dagarna i vår monter. Vi har hittills rapporterat om nya husbilar och trender samt om så kallade plåtisar. Vi återkommer snart med fler reportage, bland annat om nya och intressanta campingprylar.

Caravan Stockholm 2018
Vi föreläser på Caravan Stockholm 2018, foto: Kenneth Risberg

Wroclaw Europas bästa destination

Med sammanlagt 41 148 röster har Wroclaw utsetts till Europas bästa destination 2018, enligt European Best Destinations. Den här vackra staden, som ibland kallas ”Polens Venedig”, omges av kanaler och 12o broar mellan 12 öar. Enligt motivationen blir man förförd av bland annat torgen, de vackra byggnaderna, blomstermarknaden och den botaniska trädgården.

Wroclaw
Wroclaw, foto: Pixabay

Så många svenskar har haft en romans på solsemestern

I samband med Alla hjärtans genomförde onlineresebyrån eBeach.se en undersökning om hur mycket kärleken blomstrar på svenskarnas solresor. Resultatet visar att mer än hälften har haft romanser under sina semestrar.

Dessutom uppger 61 procent att deras semesterromanser höll även när de kom hem. Mest kärleksfulla är personer från Gävle och Stockholm. 41 procent av gävleborna och 37 procent av stockholmarna har nämligen haft romanser på resande fot.

Peter och jag på Korsika 2015
Peter och jag på Korsika 2015

Turkiet är tillbaka som semesterdestination

Turkiet har de senaste åren rasat i antalet resebokningar, till följd av landets politiska instabilitet och oroligheter. Nu ser den negativa trenden ut att brytas och turisterna börjar hitta tillbaka igen, enligt bokningsstatistik från resebyrån Ticket. De mest populära semesterländerna 2018, med förra årets placering inom parentes:

  1. Spanien (1)
  2. Grekland (2)
  3. USA (3)
  4. Kroatien (4)
  5. Italien (5)
  6. Turkiet (9)
Antalaya
Antalaya, Turkiet, foto: Pixabay

Getyoga är populärt i Oregon

Nu är det möjligt att utöva getyoga på världens första ”Goatel” i Oregon i USA, rapporterar Travel Oregon c/o Atlantic Link. Så, vad i hela världen är ”getyoga”? Konceptet blev till när ägaren på farmen No Regrets i Willamette Valley arrangerade ett välgörenhetsevent, och en av deltagarna undrade om hon kunde hålla en yogaklass … bland getterna.

De lekfulla getterna tyckte att det var kul att leka runt bland yogadeltagarna, och tvekade inte att hoppa upp på deras ryggar.  Nu har denna aktivitet blivit så populär att man alltså har öppnat ett ”Goatel”

Getyoga
Getyoga i Oregon

Nu undrar vi: Har du kanske upplevt en romans på semestern? Eller har du varit med om något som påminner om getyoga …?

Nyhetsbrev

Missade du förra resenyheterna? Läs Grand Travel Award och prisvärda solresor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev