Meny Stäng

Bästa resmålen 2018 – enligt Tripadvisor

Annons

Tripadvisor har utsett de 25 bästa resmålen 2018, och det är europeiska storstäder som ligger i den absoluta toppen. Topplistan bygger på en sammanvägning av de betyg som Tripadvisors användare, det vill säga flera miljoner människor, har gett på attraktioner, hotell och restauranger under de senaste tolv månaderna.

De bästa resmålen 2018

Det är alltid lite knepigt med listor över ”bästa resmål”. Vad som är ”bäst” är ju subjektivt, och beror ju dessutom på vad man är ute efter. Det är svårt att jämföra en storstad i Europa med en semesterort i Asien.

Trots det är det ju lite roligt att kika på listor av det här slaget, inte minst när de bygger på synpunkter från väldigt många människor världen över. Vilka är dina reflektioner? Gillar du några av dessa destinationer? Någon som överraskar? Någon som saknas på listan?

1. Paris, Frankrike

Här har jag (Helena) inte varit sedan jag var 14 år, men enligt Tripadvisor ska man se Eiffeltornet, Triumfbågen  och utställningarna på Louvren … och äta god mat.

2. London, Storbritannien

Här kan jag skriva samma som på nummer 1,  men enligt Tripadvisor är detta staden där historia blandas med konst, mode, mat och god brittisk ale.

3. Rom, Italien

Rom besökte vi i september förra året, och detta är en stad som överraskade oss positivt. En fantastiskt charmig och intressant huvudstad!

Att besöka Colosseum

4. Bali, Indonesien

5. Kreta, Grekland

6. Barcelona, Spanien

Intressant historia, spännande arkitektur, god mat och dessutom en strand mitt i stan – det är svårt att inte gilla Barcelona!

Söndag i Barcelona

7. Prag, Tjeckien

Vi är mycket förtjusta i Tjeckien, och även om vi tycker att Tjeckien är mer än sin huvudstad så måste vi säga att Prag är väl värt ett besök!

Upplevelser i Prag

8. Marrakech, Marocko

Marrakech är en myllrande stad fylld färger, dofter och ljud. Det är kanske inte den mest rofyllda platsen i världen, men nog är det spännande att uppleva Marrakech!

Bästa resmålen 2018

9. Istanbul, Turkiet

Istanbul är en vibrerande och spännande storstad, fylld av historia, kultur och god mat. Här kan du besöka vackra moskéer och shoppa i härliga basarer.

Att göra i Istanbul

10. New York, USA

11. Phuket, Thailand

12. Hanoi, Vietnam

Eftersom vi gifte oss i Hanoi har vi en speciell relation till den här platsen, men det vi gillade mest var Halong bay vid kusten, med de fantastiska sockertoppsbergen.

Vill du få vårt nyhetsbrev?
hanoi

13. Siam Riep, Kambodja

14. Jamaica

15. Playa del Carmen, Mexiko

16. Lissabon, Portugal

Portugals huvudstad är otroligt charmig med sina kullar, sina spårvagnar och sina bergbanor. Hit skulle vi gärna åka tillbaka!

Lissabon

17. Dubai, Förenade Arabemiraten

18. Tokyo, Japan

19. Katmandu, Nepal

Katmandu vet jag inte mycket om, men jag har precis följt bloggaren Lady in Bangkoks spännande bildreportage från staden. Kolla gärna in!

20. Hongkong, Kina

21. Hurghada, Egypten

Vår största behållning av resan till Hurghada i Egypten var utflykterna till Luxor, Karnaktemplet och Nilen. Mycket intressant!

Egypten öken

22. New Delhi, Indien

23. Cusco, Peru

24. Rio de Janeiro, Brasilien

25. Sydney, Australien

Vi har aldrig varit i Australien, men eftersom vi precis skrivit om landet har vi drömt oss runt till alla härliga platser, inte minst Sydney!

Bondi beach

Prenumerera på vårt nyhetsbrev