Meny Stäng

Följ vår husbilsresa runt Irland

Nu är det dags för vår husbilsresa runt Irland! Om allt gått enligt planerna befinner vi oss just nu på Irland, och allra mest troligt i vår hyrda husbil. Vi flög relativt sent igår kväll och husbilsfirman lovade att hålla öppet tills vi kom fram. Av praktiska skäl fick vi skriva det här inlägget lite i förväg. Igår kväll hade vi (förmodligen) fullt upp med att ordna med hyra av husbil och att hitta en plats för natten. Nu ser vi fram emot att uppleva Irland!

Vår husbilsresa runt Irland

Jag (Helena) har egentligen ganska dålig koll på planerna för vår husbilsresa runt Irland. Vi har så fullt upp på dagarna att vi måste dela upp arbetsuppgifterna (även de roliga!) mellan oss. Att planera Irlandsresan har fallit på Peters lott.

Exakt vad han har planerat vet jag inte, men jag vet att han har varit exalterad, och att han visat en massa magiska bilder. Bilderna i det här inlägget har vi för övrigt lånat från den kostnadsfria bildbanken Pixabay, men håll ut – snart kommer våra egna foton!

Det finns gott om magiska foton från Irland

Det finns gott om magiska foton från Irland

Planeringen för vår resa

Vi flyger till Dublin, och reser sedan hem från Dublin ungefär två veckor senare. Under tiden där emellan kuskar vi runt i en liten husbil. Vi kommer först köra norrut, till Nordirland, och därefter kommer vi fortsätta söderut längs västkusten, till Galway och kanske Limerick. Vi hoppas också att vi kommer ännu längre söderut, men vi får se vad vi hinner … Vi gör resan i samarbete med Irlands turistbyrå, som hjälper oss med en hel del. Samtidigt är en stor del av resan helt privat.

Irland

Vad ska vi se och Göra?

“Vad gör man på Irland?”, frågade en av mina kollegor i fredags. Det vet vi kanske inte exakt ännu, men vi tänker oss att vi ska uppleva fantastisk natur och frisk havsluft, blandat med slott, öar, båtturer, hängbroar, scener för filminspelning och whiskey-bryggerier. Lite irländska pubar räknar vi med att besöka också! Min irländska kollega säger att “om det finns en människa så finns det en pub”, så det låter ju lovande.

Även om vi hoppas på sol har vi självklart laddat med tjocka tröjor och regnkläder! Jag frågade precis Peter vad vi ska se, och han nämnde några saker som han ser fram emot:

  • Stenformationerna Giant’s Causeway, i Nordirland
  • Inspelningsplatser för Game of Throne, i Nordirland
  • Klippan Cliffs of Mother, söder om Galway
  • Kustströckan Ring of Kerry, i sydvästra Irland
  • Ön Skellig Micahel, där scener i Starwars spelat in

Får Irland

Irland ruin

Alla bilder i inlägger kommer från Pixabay