Meny Stäng

Krockkudde i husbil, sex på flygplan och tåg i tid

Annons

Idag blir det en vild blandning av resenyheter! Vi kan berätta om den första lyxhusbilen som installerar krockkudde som standard, om hur många som har sex på flygplan och om hur ofta tågen är i tid … egentligen. Dessutom blir det nyheter om resor till Ryssland, om Legolands 50-årsjubileum och om våra uppkopplade vanor på semestern. Det är måndag och dag för FREEDOMtravel News!

Resor till Ryssland tiodubblas

Intresset för resor till Ryssland tiodubblas under tiden för fotbolls-VM i sommar, jämfört med samma period under sommaren 2017. Detta visar ny statistik från Ticket. Fotbolls-VM spelas i flertalet ryska städer, med fokus i Moskva och St Petersburg. Nu ökar antalet resebokningar till främst dessa städer lavinartat, för resor under perioden för mästerskapet.

Moskva

Världens första lyxhusbil med krockkudde

När man köper en ny personbil är den försedd med krockkuddar, men detsamma gäller inte för husbilar i lyxklassen. Nu rapporterar Niesman+Bischoff att de i och med sitt nya säkerhetskoncept i husbilsmärket Flair utvecklat de första lyxhusbilarna av liner-modell med krockkudde som standard, för både förare och passagerare. Detta trots att det inte finns något lagkrav på krockkuddar i husbilar. 

Niesmann+Bischoff_Test av det ny a säkerhetskonceptet i Flair

Legoland firar 50 år kungligt

Legoland i Billund fyller 50 år i år och har firat kungligt. D.K.H. Prins Joachim, Prinsessan Marie, Prins Felix, Prins Henrik och Prinsessan Athena öppnade dörrarna till den nya säsongen, som präglas av  nyheter som den nya berg- och dalbanan Flying Eagle, nylansering av den klassiska Lego Canoe och premiär på Ninjago 4D movie.

Legoland

Så har folk sex på flygplan

Datingföretaget SaucyDates har frågat 11 179 medlemmar på sin sajt om deras erfarenheter av sex på flygplan. Enligt resultatet har 5 procent haft sex på flygplanet, varav de flesta nyttjat toaletterna (59 %) eller sätena (31 %). Här är ytterligare några resultat från studien:

  • 18 % av sex på flygplan är med flygplanspersonal
  • 30 % av sex på flygplan är med en främling
  • 78 % skulle vilja ha sex på ett flygplan
  • Boeing 747 är mest populär för ändamålet
Sex on plane

Nio av tio tåg är i tid

Nio av tio tåg kommer fram i tid, enligt statistik från statliga Trafikanalys. Detta rapporterar TravelNews. För 2017 var 90,3 procent av tågen punktliga (försening på max fem minuter) och detta är en ökning med 0,2 procentenheter jämfört med 2016.

Långdistanståget hade dock bara en punktlighet på 78 procent. I februari presenterade SJ en undersökning som sa att Sveriges befolkning trodde att hälften av tågen var i tid. Rätt siffran är alltså att nio av tio tåg är i tid.

Tåg

Var tredje vill koppla upp på resan

Solresespecialisten eBeach.se har undersökt svenskarnas digitala vanor på solsemestern. Drygt var tredje uppger att de vill vara konstant uppkopplade, medan 62 procent hellre har tillgång till wifi då och då. De främsta anledningarna till semestersurf visar sig vara familjen därhemma, sociala medier och för att hitta rätt restauranger.

  • Jag föredrar att vara uppkopplad till wifi hela tiden (35 %)
  • Jag föredrar att vara uppkopplad till wifi ibland (36 %)
  • Jag vill ha möjlighet till wifi, men väljer oftast att inte vara uppkopplad (26 %)
  • Jag vill helst inte vara uppkopplad till wifi över huvud taget (3 %)
  • Vet ej (1 %)
Mobil på resan

Missade du förra resenyheterna? Läs Miljözoner, utflykter och privata ödestinationer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev