Meny Stäng

Rhodos och Prag är hett – och Boracay stängs

Då var det måndag igen och dags för resenyheter! Denna vecka kan vi rapportera att Rhodos och Prag är två riktigt heta resmål, samt att den filippinska ön Boracay stängs för ”rehabilitering” i sex månader. Dessutom kan vi avslöja att svenskar som firar semester utomlands gärna vill att det ska vara dåligt väder … hemma i Sverige.

Rhodos är sommarens hetaste resmål

Rhodos i Grekland är sommarens mest populära destination, enligt en kartläggning från solresespecialisten eBeach.se. De dagar som är mest populära att resa iväg är den 27 juni, och därefter 19 juni eller 28 juni. Här är listan på sommarens mest populära destinationer:

  1. Rhodos, Grekland
  2. Mallorca, Spanien
  3. Costa Brava, Spanien
  4. Antalya, Turkiet
  5. Costa del Sol, Spanien
Spanien, Torre del mar

Mest populära storstäder i öst

Weekendresor och ”mini-breaks” är en starkt ökande trend, och då passar resor till intressanta storstäder bra. Enligt Tickets bokningsstatistik är många storstäder i Östeuropa heta i år, och Warszawa står för en av de största ökningarna (+82,2 procent), vilket ger staden en 6:e plats. Det är också kul att se att Zagreb hamnar på plats 10 – en stad vi gillar mycket! Här är de mest bokade östeuropeiska storstäderna i år (klicka för tips – vi har varit där!):

  1. Prag, Tjeckien
  2. Budapest, Ungern
  3. Krakow, Polen
  4. Moskva, Ryssland
  5. Riga, Lettland
Prag

Aktiv storstadssemester lockar

Träningsresor och aktiv semester är två av årets hetaste trender, enligt en undersökning som SIFO gjort på uppdrag av Resia. Nu väljer många aktiva resenärer att kombinera trenderna i europeiska storstäder som Berlin och Prag. Förutom att det är en hälsotrend handlar det om att upptäcka städer på ett annat sätt än tidigare – kanske från cykelsadeln eller med yoga i en park.

prag

Semesterfirare vill ha dåligt väder hemma

Nästan fyra av tio svenskar hoppas på dåligt väder hemma när de reser iväg på solsemester, enligt en ny undersökning från Ving. Undersökningen visar bland annat att 51 procent kollar vädret hemma när de är på semester, att 21 procent föredrar att det är dåligt väder hemma samt att 29 procent kommit på sig själva med att glädjas över det dåliga vädret hemma medan de är på semester. 

För att ”möta behovet” genomförde Ving en kampanj med en vädermaskin där turister på en strand på Phuket kunde uppleva vädret hemma i realtid – för att få ut det bästa av sin Thailandssemester.

Ön Boracay i Filippinerna stängs

Den fantastiskt fina semesterön Boracay i Filippinerna, där vi var 2014, stänger för turister i sex månader, rapporterar CNN Philippines. Anledningen är sopberg och skador på miljön, som bland annat förvandlat vattnet till en ”avloppsbrunn”. Stängningen träder i kraft den 26 april och innebär ett totalt förbud för turister.

Boracay - värme i vinter

Missade du förra resenyheterna? Läs Krockkudde i husbil, sex på flygplan och tåg i tid

Prenumerera på vårt nyhetsbrev