Meny Stäng

Största stranden i Agadir i Marocko – Plage d’Agadir

Idag bjuder vi på några bilder från stranden i Agadir, plage d’Agadir. Stranden i Agadir är nio kilometer lång och ligger skyddad i en bukt. Här kan man sola och bada eller ägna sig åt olika vattensporter. Strax ovanför stranden löper en lång strandpromenad, och ovanför den hittar man strandhotell och restauranger. Precis så som man önskar på en semesterort alltså!

Stranden i Agadir på kvällen

Gårdagen var så full av aktiviteter och upplevelser att vi knappt kommer ihåg allt vi gjorde. Vi kommer berätta om allt förstås, men vi måste hinna gå igenom fotona först. Vi minns i alla fall att vi kom fram till stranden i Agadir (Plage d’Agadir) tidigt på kvällen. Det som mötte oss var en lång sandstrand med finkornig sand, och enstaka personer som promenerade eller joggade längs vattenbrynet.

Helena stranden
Helena på stranden i Agadirbukten

Stranden Plage d’Agadir

Stranden börjar vid den lyxiga hamnen och slutar 9 km senare där  kungen Hassan II har sitt palats, Palais Royale. Stranden är upp till 100 meter bred i början med en av Europas vackraste strandpromenader längst Atlantkusten. Här ligger 5-stjärniga strandhotell och nattklubbar på rad med Atlasbergen i bakgrunden.

Agadir plage
Utsikt från fästningen Agadir Oufella (Old Kasbah) mot plage d’Agadir

Dromedarer längs stranden

Längs med strandkanten kom en och annan dromedar, tillsammans med dromedarförare som hoppades på dagens sista kunder i form av någon som ville rida på, eller fotografera sig tillsammans med dromadaren.

Kamel Agadir på Plage d'Agadir
Här kan man rida på stranden med dromedar
Kameler
Solnedgång på Plage d’Agadir

Lång strandpromenad

Utefter stranden löper en lång fin strandpromenad, och här var det fortfarande fullt av folk ute och promenerade. Det var runt 33 grader varmt på dagen, men när de här bilderna togs hade temperaturen precis börjat sjunka. Till höger ligger Afrikas största sardinhamn och därefter kommer lyxhamnen för privata båtar med restauranger och familjehotell. Efter det börjar den magiska långa stranden Plage d’Agadir.

Strandpromenad Agadir
Den vackra strandpromenaden
Marocko Agadir
Peter på vift i Agadir

Många stränder

Det finns ytterligare nio mindre stränder norr om Agadir, ända upp till Essaouira. Vi bor för tillfället på ett hotell vid Taghazout Beach, 19 km norr om Agadir. Här bygger man nya Taghazout city som kommer bli stort om några år, med medina, golfbanor, fotbollsakademier, strandhotell och mycket mer.

Stranden i Agadir
På kvällen är det ingen trängsel på stranden …

Hotell och restauranger

Längs med strandpromenaden i Agadir, och på andra ställen i staden, finns gott om hotell och restauranger. Om man vill ha nära till utelivet och allt som stan erbjuder är det förstås här man ska bo. Ett av alla hotell är lyxiga Atlantic Palace, där vi åt en riktigt god marockansk middag. Bor man här så har man både nära till stranden och hotellets egna härliga pool.

Atlantic Palace Agadir
5-stjärniga Atlantic Palace i Agadir

Aktiviteter och utflykter

Havet utanför Agadir är populärt för vindsurfing och andra vattenaktiviteter, men om man tröttnar på att blöta ner sig finns det också annat att göra. Vi såg en hel del skyltar om allt från uthyrning av moppar till hästridning eller utflykter till orter som Taroudant, Marrakech eller Essaouira. Taroudant besökte vi själva igår, och det var en upplevelse!

Marocko skylt
Informationstavla över Plage d’Agadir

Solen går ner över Agadir

Agadir har mer än 300 soldagar per år och en genomsnittlig temperatur på 20 grader. Här blandas afrikanska influenser med europeiska, vilket gör Agadir till en stad så långt från en traditionell  marockansk stad man kan komma i Marocko. Vi avslutar med några bilder på solen som går ner över Agadir.

Agadir Marocko
Stranden i Agadir
Agadir
Genomsnittlig temperatur på 20 grader

Denna resa är en pressresa. Alla texter, bilder och åsikter är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev