Meny Stäng

Flipflops, hund och endast handbagage

Annons

Svenskar kan kännas igen på sina flipflops, många tar med hunden på semestern och det har blivit allt vanligare att resa med endast handbagage. Det är några av våra resenyheter denna vecka. Vi passar också på att önska en riktigt fin vecka!

Fler reser med endast handbagage

Fler och fler flygbolag tar betalt för incheckat bagage, vilket har resulterat i att fler resenärer väljer att resa med endast handbagage. Detta visar Tickets senaste Sifoundersökning.

Det är främst yngre resenärer (18-30 år) som reser med endast handbagage, medan resenärer i åldern 51-65 år i minst utsträckning låtit sig påverkas. Resenärer från Malmöområdet reser oftare med endast handbagage än resenärer i andra delar av landet.

Endast handbagage

Norwegian lanserar digital temperaturkarta

Flygbolaget Norwegian lanserar nu en digital temperaturkarta på sin webbplats. Det är en helt ny funktion som gör att man kan välja destination efter den temperatur man önskar. Sökfunktionen väljer destinationer utifrån önskemål om temperatur, pris eller typ av resa, med hjälp av en digital ruttkarta.

Digital temperaturkarta Norwegian

Bonus Malus-systemet påverkar husbilar

Den första juli träder det nya skattesystemet, bonus malus, i kraft vilket bland annat påverkar husbilar. De nya reglerna ger bonus till bilar med låga koldioxidutsläpp och förhöjd fordonsskatt de första tre åren för nya personbilar klass I och II, och hit räknas husbilar.

Enligt ett pressmeddelande från mässföretaget Elmia har Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) varit aktiva mot förslaget, eftersom de inte tycker att det är rätt. Enligt deras beräkningar kommer effekten inte bli så stor för husbilar, men en av de saker som kommer hända är att många fler kommer ställa av och på sina husbilar flera gånger om året.

Så ser svenskar ut på stranden

I en ny undersökning har onlineresebyrån eBeach.se tagit reda på vilka strandplagg som anses vara typiskt svenska. Hela 41 procent anser att flip-flops är mest typiskt svenskt att ha på sig, medan nästan lika många anser att det är Foppatofflorna som utmärker en svensk resenär. Svenskarnas mest typiska semesterplagg, topp 6:

  1. Flip-flops (41 %)
  2. Foppatofflor (38 %)
  3. Keps (28 %)
  4. Solhatt (25 %)
  5. Magväska (22 %)
  6. Sandaler med kardborreband (20 %)
Strand Europa

8 av 10 tar med hunden på semestern

78 procent av hundägarna tar med hunden på semestern, visar en ny undersökning från hundmatsföretaget Doggy. Enligt campingkedjan First Camp  märks detta genom att allt fler lekande hundar ses på landets campingar.

För den som ska resa med hund tipsar de bland annat om att kolla upp hundvänliga alternativ i förväg, till exempel på tamedhunden.se, att resa säkert med hunden i bilen (i en särskild bilbur eller fastspänd med ett särskilt säkerhetsbälte för hund), att skaffa EU-pass och kolla upp regler om hunden följer med utomlands samt att ta det försiktigt i värmen.

Foto: First Camp

Missade du förra resenyheterna? Läs Svenska resenärer är nöjda – men begränsas av oro

Prenumerera på vårt nyhetsbrev