Meny Stäng

Hur går det med bygget av timmerhuset?

Om du följt vår blogg den senaste tiden vet du kanske att Peter just nu hjälper våra vänner Lennart och Beata att bygga klart deras sommarhus på ön Ringsö i Mälaren. Han har varit på ön hela veckan och jag har kommit hit nu i helgen. Och det har hänt en hel del under den här veckan vill jag lova!

Bygget av timmerhuset

Lennart och Beata har byggt hela timmerhuset själva, från grunden. Och när jag skriver från grunden så menar jag verkligen från grunden. De har gjort allt från att rensa sly på tomten till att välja ut och få upp varje timmerstock. Men, bygget har pågått under många år och nu behöver de lite hjälp för att bli klara. Förra året hjälpte Peter och hans bror till med att bygga altan, samt med att isolera taket och bygga innertak. I år stod bland annat golv och kök på att göra-listan, så hur har det gått?

Peter i jobbartagen …

Golvet

När jag kom ut till helgen fanns det plötsligt riktigt golv i huset. Vilken skillnad! Nu känns det mer som ett “riktigt” hem, och man känner för första gången att man bör ta av sig skorna när man går in.

Nytt golv

Nytt golv överallt

Köket

Köket då, hur har det gått med det? Det är inte klart ännu, men skillnaden från förra helgen är enorm. Det har kommit upp nytt fint kakel runt den gamla järnspisen, och så har det kommit upp kylskåp, diskmaskin, ugn och köksskåp. Fantastiskt! Förutom att det börjar bli riktigt fint, så blir det ju också mer och mer bekvämt att vistas här ute.

Sätta kök i sommarhus

Köket som det såg ut förra helgen

Kök

Köket som det ser ut den här helgen

Nytt kakel i gammaldags stil

Nytt kakel – i gammaldags stil

Kök sommarstuga

Ett helt nytt kök!

Taklist

I skrivande stund (relativt sent på lördagskvällen) håller Lennart, Beata och Peter på att sätta upp en taklist. Det händer saker hela tiden här! Peter stannar ytterligare några dagar här på Ringsö, men kommer hem till husbåten till nästa helg.

Lägga taklist

Beata, Lennart och Peter sätter taklist