Meny Stäng

Vår Europaresa med husbil sommaren 2018

Annons

Vart går vår Europaresa med husbil sommaren 2018? Vi planerar att besöka sju länder i Europa och massor av nya smultronställen. Peter har ägnat hela våren åt reseplanering! I början av juli tar vi färjan mot Tyskland och därefter väntar massor av nya spännande platser.

Brandenburg, Tyskland

När vi körde runt Europa 2015 körde vi främst längst kusten. Nu vill vi gärna upptäcka den inre delen av Europa! Vi börjar med regionen Brandenburg i Tyskland. Här planerar vi att besöka TemplinOranienburg, Potsdam och Neuzelle.

Västra Tjeckien

Vi har rest en del i Tjeckien förut, men vi har inte varit i den västra delen. Här har vi flera spännande platser att besöka, som till exempel Pravcicka Brana, Litomerice, Karlovy Vary och Marianske Lazne.

Promenad i tjeckisk skog
Vi har besökt Tjeckien flera gånger förut – men inte den västra delen!

Österrike

Vi vill gärna se Österrike på sommaren! Vi planerar att besöka Salzburg och Zell am See.

Italien

Efter Österrike fortsätter vi vidare till de italienska alperna och därefter till regionen Umbrien samt till  Riviera Dei Fiori, som ligger mellan Genua och den franska gränsen. Vi planerar också att besöka platser som Val GardenaChioggia, Perugia, Savona, Alassio, Imperia och San Remo.

Chioggia ser fint ut på bilder! Foto: Pixabay

Frankrike

Vi har spenderat ungefär tre månader i Frankrike förut och gillar verkligen det här landet. Frankrike är ett stort land med många guldkorn, och vi vill gärna upptäcka lite mer! Vi planerar bland annat att besöka Cannes (igen) och den här gången vill vi se den ö som ligger utanför, som vi missat förut. Därefter åker vi antingen norrut, eller ner mot Hyeres, där det ska finnas tre otroligt vackra öar.

Schweiz

Vi vill se mer av Schweiz! Vi planerar att starta i Genève och sedan resa runt sjön Lac Leman samt till Gruyere, där den goda osten. På slutet av resan genom Schweiz vet vi inte om vi ska ta vägen genom Basel norrut och se vackra Colmar eller genom Appenzell nordöst och plocka upp det coola slottet Hohenzollern i Tyskland.

Utsikt Schweiz
Vackra Schweiz!

Belgien

Slutligen är det dags för Flandern i Belgien, där vi i första hand siktar på Brygge, Gent och Antwerpen. Vi ser verkligen fram emot vår husbilsresa och emot att skriva om massor av nya ställen. Hoppas att du ”hänger med” på resan!

Belgien Gent
Jag har varit i Gent på konferens – men vill gärna hinna se mer av stan!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev