Meny Stäng

Vid ställplatsen i Trelleborg – redo för Europa

Nu har vi kommit fram till ställplatsen i Trelleborg. Vi startade i Stockholm vid 11-tiden på förmiddagen och kom fram vid 10-tiden på kvällen. Tar det så lång tid att köra? Nejdå, vi hann med ett lite längre stopp på vägen också …

Från Stockholm till Värnamo

Den första etappen på Grand Freedom Europe Tour gick från Stockholm till Värnamo. Vi måste säga att det är ganska tråkigt att köra den här sträckan genom Sverige. Det finns ju inte så mycket annat att titta på än granar. Finast är det kanske när man kör längs med Vättern, strax före Jönköping.

Vättern
Vättern skymtar där framme

Besök hos vänner i Värnamo

Våra husbilsvänner Frankie & Co (ja, de kör en Frankia!) bor i Värnamo, precis längs vår rutt genom Sverige. När de bjöd in oss att ”sträcka på benen” tackade vi inte nej. Sedan är det förstås lätt hänt att timmarna går när man träffar goda vänner och har mycket att prata om. Dessutom blev vi bjudna på supergod smörgåstårta med räkor, så det blev som ett födelsedagsfirande på vägen (jag fyllde år igår). Stort tack till Frankie & Co!

Värnamo vänner
I Värnamo med våra vänner
Värnamo
Lycklig gris i Värnamo

Söderut mot Trelleborg

Vi fortsatte söderut mot Trelleborg, och kom fram lagom till att solen sjönk över horisonten. Vi gjorde två försök att fylla vatten på bensinmackar, men det lyckades inte eftersom vattentrycket på den första macken var löjligt lågt och eftersom det på nästa mack inte fanns någon gänga att skruva fast vår slang i … Vi har alltså inget vatten i husbilen, men vi kom i alla fall fram till ställplatsen i Trelleborg innan det mörknade helt!

Väg Trelleborg
Vi närmar oss Trelleborg medan mörkret lägger sig
Solnedgång Trelleborg
Solen sjunker över en skånsk bensinmack

Ställplatsen i Trelleborg

Ställplatsen i Trelleborg har ett utmärkt läge vid havet, och här finns plats för många husbilar. Om du kommer från Malmö hittar du enkelt platsen genom att titta åt höger  när du kör in mot Trelleborg. Ställplatsen ligger strax innan färjeläget. Priset för att stanna över natten är 100 kronor, och då ingår lite enkel service i form av soptömning och toalett.

Idag tar vi färjan från Trelleborg till Rostock i Tyskland!

Ställplats Trelleborg
FREEDOM är på plats i Trelleborg
Husbilsplats Trelleborg
Utsikt mot havet, från ställplatsen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev