Meny Stäng

Våra tips till södra Frankrike – med reseappen Wowanders

I samarbete med wowanders

Vi har nu spenderat en vecka i södra Frankrike och upplevt allt från de fantastiska guldöarna vid Côte d’Azur till de dramatiska bergen och grottorna i Ardeche. Vi har också utforskat Cannes och hittat ett helt gäng fina och mysiga campingar med bra läge. Vi har helt enkelt flera intressanta tips till dig som vill semestra i södra Frankrike!

Reseappen Wowanders

Vi har nyligen börjat använda en helt ny reseapp som heter Wowanders. Appen har skapats av två finska tjejer som älskar att resa och som ville hitta ett sätt att att spara platser de besökt, för att kunna dela med sig till familj och vänner.

De tyckte inte att det de letade efter fanns, så då utvecklade de helt enkelt appen Wowanders! Vi träffade dem när de var i Stockholm och presenterade appen i juni, och det var då vi fick upp ögonen för den.

Ångbåtsbryggan Stockholm
De finska apputvecklarna Maija Kaukonen och Taru Aalto till vänster, på Ångbåtsbryggan i Stockholm i juni

Wowanders – en smart resedagbok

Wowanders är en riktigt smart resedagbok, som hjälper dig att automatiskt spara alla platser du besökt under din resa. Du skapar ett album för din resa och sedan tar du bara foton med din mobiltelefon, som du laddar upp i albumet under ”bo”, ”äta & dricka”, ”att se” eller ”andra platser”.

Appen känner automatiskt av var fotot är taget och sätter ut en prick på kartan. Allt du behöver göra är att bedöma stället genom att sätta stjärnor, samt skriva en kort anteckning om du vill. Du väljer själv om du vill lägga upp albumet på svenska eller engelska!

Wowanders app

Albumet som du skapar är till att börja med privat, men du kan välja att dela det med dina vänner om du vill. Du kan logga in i appen antingen med e-postadress eller med Facebook, men min upplevelse var att det var enklast med Facebook eftersom appen då direkt hittade mina vänner!

På appen kan du också se vart dina vänner har rest och få deras bästa tips. Dessutom kan du hitta restips från professionella resenärer och bloggare, som är offentliga och som kan ses av alla. Observera att appen än så länge är helt ny, så det finns inte så stor mängd tips ännu, men det skapas hela tiden!

Såhär laddar du ner appen

Om du vill ladda ner appen hittar du den på Apple App Store och Google Play Store, helt gratis. Du laddar ner den här: Wowanders.com.

Travel app Wowanders

Våra tips om södra Frankrike

Under vår vecka i Frankrike har vi samlat på oss en hel del tips till fina ställen i södra Frankrike. Till exempel hittade vi till den nästan exotiska ön Port Cros, med sin Karibien-känsla, och till det magiska landskapet i Ardeche, där man kan glida fram på en kajak mellan makalöst vackra berg. Vi har också en del tips om campingar, som till exempel camping Le Ranch i Cannes som har superbra läge för ett citybesök.

kanoter i Ardeche

Du hittar resten av våra tips på appen Wowanders. Du kan antingen kika på dem på den här länken eller genom att ladda ner appen Wowanders. Genom att ladda ner appen kan du dessutom ladda upp ditt eget resealbum, och dela dina restips med dina vänner!

Ile de Marguerite Frankrike

Prenumerera på vårt nyhetsbrev