Meny Stäng

Maxa ledigheten i jul – men vart ska man resa?

Annons

Julen 2018 är på arbetstagarens sida. Genom att bara ta några få semesterdagar kan man få en lång ledighet, som till exempel passar utmärkt för att resa någonstans. Men vart ska man resa? Vi berättar om våra (ofärdiga) planer, och vi är nyfiken på dina!

Maxa ledigheten i jul

Om du jobbar, och inte har ett sådant jobb där du behöver jobba röda dagar, har du goda chanser till en lång ledighet i jul. Både julafton och nyårsafton infaller på måndagar vilket bidrar till att du automatiskt får många lediga dagar.

Du kan antingen ta två semesterdagar (27 och 28 dec) och få sammanlagt 11 dagars ledighet eller ta fem semesterdagar (27 och 28 dec samt 2-4 jan) och få hela 16 dagars ledighet. Frågan är bara vad man ska välja att göra av ledigheten? Vi har inte bestämt oss ännu och funderar över flera olika alternativ …

Var ska vi fira jul i år?
Hemma eller borta i jul, det är frågan …

Resa till värmen

Att resa till värmen vore härligt! Vi har tittat på destinationer som Filippinerna, Kap Verde, Borneo, Sri Lanka och Tel Aviv i Israel. Det finns gott om spännande och inspirerande resmål, men tyvärr kostar resor över julen en hel del.

filippinerna
Härligt i Filippinerna, vintern 2013/2014

Resa någon annanstans

Vi har också funderat över om man skulle ta och resa någon annanstans, där det inte är varmt. Kanske kan man få en betydligt billigare resa då, men ändå en intressant upplevelse? En vinter reste vi till exempel till Budapest, och det var en härlig upplevelse även om det var kallt.

Budapest Peter
Peter i Budapest vintern 2010/2011

Stanna hemma i Sverige

Ytterligare ett alternativ är förstås att stanna i Sverige. Man kan vara hemma och njuta av snön (förhoppningsvis) och umgås med släkt och vänner, eller kanske göra en resa inom landet och ta in på något bekvämt hotell. Som du hör så har vi helt enkelt inte bestämt oss ännu …

Stockholm vinter
Stockholm vintern 2017

Hur ska du göra i jul?

Nu är vi nyfikna … Hur ser dina planer ut för julen? Planerar du att vara hemma eller resa bort? Vart reser du i så fall, och har du hunnit boka resan ännu?

Och du som övervintrar med husbil i södra Europa, hur ser dina planer ut för julen? Flyger du hem över julhelgen eller stannar du i Sydeuropa, och i så fall i vilket land?

Solsemester i Albufeira
Kanske någon som planerar att spendera julen med husbil i Portugal?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev