Meny Stäng

Sverige, mer fisk och mot Elmia Husvagn Husbil

Äntligen är det dags för Happy Friday vänner! Vi är hemma i Sverige igen, och även om vi älskar att resa så är det också lite skönt att vara hemma. Vi kommer dock inte vara hemma i husbåten alltför länge, för i helgen rullar vi ner mot mässan Elmia Husvagn Husbil!

Mera fisk på tallrikarna!

En sak som inte blev sådär superbra under sommarens husbilsresa runt Europa var mathållningen. Vi hade ett så hektiskt schema så det ibland blev kakor och glass istället för lunch. En kombination av ont om tid och visst kylskåpskrångel gjorde också att vi la begränsat med tid på matlagning. Det blev inte mycket fisk som vanligt alltså, vilket vi egentligen älskar.

Denna lilla tabbe är något vi försöker ta igen nu när vi är hemma. En av de första måltiderna i husbåten blev ostron, och därefter har vi ätit tonfisk, laxburgare och hälleflundra.

Ostron
Ostron med tabasco eller sambal oelek och grekiskt lantbröd med olivolja
Hälleflundra
Hälleflundra med hemlagat potatismos, ärtor och champinjoner

Videofilmer från vår resa

Flera fredagar i rad kommer filmer från vår husbilsresa 2018 som vi aldrig hann visa. Vi börjar med en film från vackra Luzern i Schweiz. Glöm inte att sätta på ljudet!

Elmia Husvagn Husbil 2018

Sveriges största mässa för det mobila livet, Elmia Husvagn Husbil, har redan börjat och fortsätter under hela helgen. Vi har inte haft möjlighet att åka ner till starten av mässan (eftersom jag, Helena, jobbar), men vi åker neråt senare i eftermiddag!

Redan nu kan du läsa om mässan hos våra kära bloggvänner: Våra husbilsresorLennarts tankar, Husbil Kors & Tvärs, Husisblogg, Matts Torebring och Husbil och resor. Är du också på mässan eller är du på väg dit? Hoppas att du vill komma fram och säga hej om vi ses!

Vad har varit det bästa under din vecka? Berätta!

elmia kväll

Missade du förra Happy Friday? Läs 2 X After Work – mingel i resebloggvärlden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev