Meny Stäng

Höstlovsresor, Satori-trend och Instagram-vänliga stränder

Annons

Måndag betyder som vanligt resenyheter här på FREEDOMtravel. Idag berättar vi om de mest populära resmålen för höstlovsresan, om den nya ”Satori-trenden” samt om vilka stränder i Europa som är de mest Instagram-vänliga. Dessutom kan vi berätta om en digital revolution i campingbranschen. Vad säger du om veckans resenyheter? Något som överraskar?

Hit reser svenskarna på höstlovet

Om några veckor är det höstlov och många passar på att resa utomlands. Flygbolaget Norwegian har tagit fram en lista på de mest bokade resmålen utomlands bland svenska resenärer på höstlovet. Högst upp på listan ligger London. Det mest populära resmålet utanför Europa är Bangkok (plats 8).

  1. London
  2. Malaga
  3. Alicante
  4. Las Palmas
  5. Rom
Rom staty

Digital revolution i campingbranschen

Den digitala utvecklingen revolutionerar campingbranschen, enligt Sveriges ledande campingkedja First Camp. När First Camp summerar sommaren konstaterar man en kraftig ökning av kunder på företagets digitala plattformar. Under sommaren 2018 ökade till exempel trafiken till hemsidan med 170 procent, jämfört med samma period 2017. Tidigare år har camparna hellre lyft luren och ringt än surfat in på webben, men i år ser man en trendbrott.

First camp

Satori-trenden är här

Satori är ett begrepp inom zenbuddism och beskriver ett tillstånd när man är nöjd och har slutat jaga status och materiella saker, och istället fokuserar på balans och njutning. ”Den här trenden snappade vi upp på Stora Trenddagen tidigare i år där trendexperten Stefan Nilsson främst då kopplade det här till inredning och färger.

Kopplingen till resor kändes dock för oss självklar”, säger Lina Eklund på Resia.  Hon berättar att de ser ökad efterfrågan på feelgood-resor, och att ”Saturday Satori” passar för en ledig lördag.

Satori

Så ska SAS minska matsvinnet

Från och med oktober 2018 gör SAS det möjligt för fler passagerare att kunna förbeställa mat ombord på kortare flygningar. På så sätt kan man minska både matsvinnet och skräddarsy en mer individuellt anpassad upplevelse ombord. Från och med den 1 oktober 2018 går det att förbeställa mat från hela dags- och kvällsmenyn på alla SAS europeiska flygningar på minst 80 minuter, istället för som tidigare på flygningar på minst två timmar.

SAS-flygplansmat

Europas mest Instagram-vänliga stränder

Det är inte helt ovanligt att man ser vackra stränder swischa förbi i Instagram-flödet. Men vilka stränder passar egentligen bäst på bild? Onlineresebyrån eBeach.se har undersökt vilka stränder som är de mest populära på Instagram, genom att räkna geotaggar på populära stränder. Här är de mest populära Instagram-stränderna:

  1. Elli Beach – Rhodos, Grekland
  2. Iztuzu Beach – Dalaman, Turkiet
  3. Playa Del Duque – Teneriffa, Spanien
  4. Playa de Maspalomas – Gran Canaria, Spanien
  5. Elafonissi Beach – Kreta, Grekland
Instagrambild

Missade du förra resenyheterna? Läs Yoga på resan – och så spenderar svenskarna reskassan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev