Meny Stäng

Stort fokus på resor på Seniormässan i Stockholm

Annons

Just nu pågår Seniormässan i Stockholm och årets mässa har ett stort fokus på resor. Det märkte Peter när han besökte mässan igår. Idag kan vi rapportera om alla möjliga spännande resmål. Och än är det inte för sent om du vill gå på mässan – den har öppet hela dagen idag!

Seniormässan i Stockholm

Seniormässan arrangeras varje år i Stockholm, Göteborg och Malmö. Just nu, den 2-4 oktober 2018 är det dags för Seniormässan i Stockholm. I mars och april nästa år blir det mässa i Göteborg respektive Malmö.

På mässans hemsida kan man läsa att den här mässan riktar sig till seniorer som vill leva ett aktivt liv och är intresserade av resor, hälsa, skönhet, kultur, boende, ekonomi, teknik, vård, shopping eller upplevelser.

Veteranbil
På en seniormässa hittar man förstås en veteranbil!

Peter passade på att ta ett snack med projektledaren för mässan i Stockholm, Leon Giannaridis. Han berättade att mässan i Stockholm har 255 utställare (jämfört med 150 i Göteborg) och att 80 av dessa har fokus på resor. Av dessa i sin tur har 13 fokus på internationella resor. Med andra ord kan Seniormässan nästan ses som en liten resemässa!

Seniormässan
Leon Giannaridis, projektledare för Seniormässan i Stockholm

Spännande utställare

Det fanns många intressanta utställare, och Peter fokuserade förstås på resor. Han träffade många bekanta, och kikade också på en hel del spännande resmål. Bland annat träffade han Alexandra Valletta från Maltas turistbyrå, som vi tidigare samarbetat med och träffat på Malta. För övrigt måste vi säga att Malta är ett fantastiskt resmål!

Visit Malta
Alexandra Valletta från Malta Tourism Authority
Visit Polen
Polen har vi besökt många gånger!
Rolfs flyg och buss
Rolfs flyg och buss har en del intressanta resor
Hurtigruten
Hurtigruten, Grönland och Svalbard … lockande resmål!
Latvia
Inguna Zigure och hennes kollega från Lettlands turistbyrå

Sri Lanka

Extra kul var förstås att Sri Lanka fanns på plats, eftersom vi ska dit över jul och nyår. Peter passade på att prata lite med dem, och vi kommer ha mer kontakt innan vår resa. Vi vill naturligtvis ha de bästa tipsen!

Sri Lanka
Sri Lanka på plats på Seniormässan i Stockholm

Vad händer mer på mässan?

Idag, torsdag, är sista dagen som mässan håller öppet. Mässan, som arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö, öppnar 9:30 och stänger 16:00. Här hittar du scenprogrammet. Har du också varit på mässan eller funderar du på att åka dit?

Föreläsning Seniormässan
MSC Cruises föreläser på Seniormässan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev