Meny Stäng

Vinterns resmål och 2019 års resetrender

Idag kan vi berätta om vinterns mest populära resmål och om 2019 års resetrender. Dessutom kan vi berätta om en ny camping som ska byggas, om flera nya direktflyg från Göteborg till Europa och om Halloween på Gröna Lund. Dags för veckans resenyheter alltså!

Hållbar camping på Höga Kusten

En ny camping kommer byggas vid havsbadet Smitingen vid Höga Kusten, av campingkedjan First Camp. Företaget har nu två år på sig att utreda förutsättningarna, och planerna inkluderar cirka 300 campingtomter, centrumhus med reception, butik, restaurang, servicehus, husbilsplatser och 30 campingstugor. Alla First Camps destinationer är, eller genomgår certifiering för att bli, miljömärkta med Green Key.

Höga kusten

Fler direktflyg från Göteborg

I april 2019 börjar flygbolaget Laudamotion flyga direkt mellan Göteborg (Landvetter) och Stuttgart, två gånger i veckan. En annan nyhet är att Ryanair börjar flyga direkt från Landvetter till Dublin från sommarsäsongen 2019. Tidigare nyheter har varit att SAS börjar flyga från Landvetter till Faro i Portugal från sommaren 2019, samt att Ryanair börjar flyga direkt till Manchester, Prag och Barcelona.

Stuttgart
Stuttgart i sydvästra Tyskland

Halloween har öppnat på Gröna Lund

Halloween på Gröna Lund har haft öppet denna helg och håller även öppet 26 oktober – 4 november. Den största nyheten är ”Skeppet”, ett orientaliskt skepp som lagt till vid Gröna Lund och som sägs bära på en tusenårig förbannelse. Om man vågar gå ombord väntar 750 kvadratmeter skräck, inklusive en 200 meter lång labyrint. Sammanlagt finns nio skräck-attraktioner, samt ett område anpassat för yngre barn.

Gröna Lund

Hit reser svenskarna i vinter

Svenskarnas sug efter utlandsresor fick sig en törn efter den heta sommaren 2018. Den minskade efterfrågan håller i sig även inför vinterns resor, som minskar med 14,5 procent enligt Tickets stora trendrapport Ticket Collection. Spanien är fortsatt etta över mest bokade länder, och Thailand knappar in. Här är vinterns trender:

 • Vinterns mest populära resmål: Gran Canaria
 • Vinterns stora vinnare: Sydafrika
 • Vinterns raket: Egypten
 • Vinterns uppstickare: Gambia
Karnak temple

Såhär reser vi 2019

Bokningssajten Booking.com har samlat gästrecensioner och enkät-undersökningar från 21 500 personer i 29 länder och kommit fram till följande trender inför resandet 2019:

 1. Kombinera resan med jobb – Mer volontärresor, jobbsemestrar och kulturella utbyten
 2. Det ska vara smidigt – Gärna smarta tekniska lösningar och kanske en ”virtuell resebyrå”
 3. Håll utkik efter outforskade territorier – Drömmar om rymdresor eller kanske övernattning under havsytan
 4. Personligt när det är som bäst – Mer specialanpassat reseinformation önskas, kanske med hjälp av AI-teknik
 5. Fokus på medvetet resande – Frågor om sociala, politiska och miljömässiga förhållanden på resmålet blir viktiga
 6. Dags att dissa plasten – Minskat användande av plast, och även skräpplockning på stränder
 7. På jakt efter upplevelser – Autentiska upplevelser, allt från favoritsporter till lekfullare inslag
 8. Maxa det lilla – Fler korta weekendresor, med maxade upplevelser till exempel i form av unika boenden
Atlantis the Palm
Atlantis the Palm, Dubai

Missade du förra resenyheterna? Läs Företagscampare, kryssnings-champagne och resor till Doha

Prenumerera på vårt nyhetsbrev