Meny Stäng

Flyg till Moskva, hotade djur och förbud mot plast

Annons

Landvetter Airport i Göteborg har fått många nya direktlinjer på senaste tiden, och nu kan man även flyga direkt från Göteborg till Moskva. I övrigt handlar en av veckans nyheter om det alarmerande hotet mot vilda ryggradsdjur. Denna sorts nyheter är ju jobbiga, men viktiga. Som tur finns det också en positiv nyhet om ett företag i resebranschen som väljer att förbjuda engångsplast.

vinterns mest populära resmål

Onlineresebyrån eBeach.se redovisar årets mest populära vinterdestinationer utifrån bokningsdata och avslöjar att Kanarieöarna toppar listan. Den destination som växer snabbast i vinter är Hurghada i Egypten och den mest prisvärda destinationen enligt samma undersökning är Malta. Topp 5 mest populära soldestinationer i vinter:

  1. Gran Canaria, Spanien
  2. Teneriffa, Spanien
  3. Mallorca, Spanien
  4. Costa del Sol, Spanien
  5. Dubai, Förenade Arabemiraten
Torre del mar

direktflyg göteborg – Moskva

Aeroflot har nyligen haft premiär för sin dagliga flyglinje mellan Moskva och Göteborg Landvetter Airport, rapporterar TravelNews. Detta är den första direktlinje som det ryska flygbolaget öppnar från en regional flygplats i Skandinavien. Västsvenskarna kan nu flyga direkt till den spännande staden Moskva, med en flygtid på knappt 2,5 timme. Det är dessutom möjligt att fortsätta Aeroflots destinationer i Asien.

Moskva Röda torget

mobilen viktigast på semestern

I en undersökning genomförd av NOVUS på uppdrag av TUI frågades över tusen svenskar vad de inte skulle klara sig utan på utlandssemestern. Listan toppas av mobiltelefonen, och först därefter kommer familjen. Av de tillfrågade uppgav 37 procent att de gott skulle kunna åka på utlandssemester och klara sig bra utan just någonting alls. Här är svar på frågan ”Vad skulle du inte klara dig utan på din utlandssemester?”

  1. Mobilen (40 %)
  2. Familjen (27 %)
  3. WiFi/vara uppkopplad (19 %)
  4. Datorn (4 %)
  5. Surfplattan (3 %)
Sola Sopot

vilda ryggradsdjur minskar dramatiskt

WWF Living Planet Report 2018 visar att bestånden av vilda ryggradsdjur har minskat med 60 procent sedan 1970. Om utvecklingen fortsätter i samma takt riskerar två tredjedelar av världens bestånd av däggdjur, fiskar, fåglar, groddjur och kräldjur att vara borta om några få år. Få känner till hoten mot vilda djur och natur, och en ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av WWF visar att 7 av 10 svenskar underskattar förlusten av biologisk mångfald.

snöleopard

Hurtigruten förbjuder all engångsplast

Det norska rederiet Hurtigruten förbjuder all engångsplast på sina fartyg för att värna om miljön. Som landets första företag är de på väg att ta bort all onödig engångsplast från sina fartyg, från plastpåsar och bestick till engångsförpackningar och sugrör. Rent praktiskt innebär detta en årlig minskning av flera ton plast på Hurtigrutens skepp.

Hurtigruten

Missade du förra resenyheterna? Läs Julresor med platser kvar och bästa resmålen 2019

Prenumerera på vårt nyhetsbrev