Meny Stäng

Isskulpturer och julresor – vi önskar God Jul!

En riktigt God Jul önskar vi alla läsare och vänner! Denna julafton serveras resenyheter här på FREEDOMtravel, naturligtvis med lite julig touch. Från och med imorgon börjar rapporteringen från vår äventyrsresa i Sri Lanka.

Årets upplaga av Icehotel öppet

Årets upplaga av ICEHOTEL, som öppnade den 14 december, bjuder på bland annat på en retro godisbutik med jättekarameller och en flock silvertärnor som seglar genom rummet, enligt ett pressmeddelande. Sammanlagt 34 konstnärer från 13 länder har ägnat två intensiva veckor i Jukkasjärvi för att skapa den tjugonionde versionen av ICEHOTEL och dess konstutställning, helt och hållet av snö och is från Torne älv. 

Hit reser svenskarna i jul och Nyår

Flygbolaget Norwegian har tagit fram en lista över de tio mest bokade resmålen utomlands bland svenska resenärer under jul och nyår. Precis som förra året toppar London listan. En ny trend är däremot att de mest populära resmålen ligger närmare Sverige, och det är framför allt de nordiska huvudstäderna som lockar. Bland sydliga resmål är Spanien i topp. Topp fem mest bokade resmål i jul och nyår:

  1. London
  2. Malaga
  3. Helsingfors
  4. Oslo
  5. Köpenhamn
Jul i London, foto: Pixabay

Så förflyttar vi oss på semestern

Nästan hälften av alla resenärer väljer att ta sig fram på resmålet genom att promenera. Andra vanliga sätt att ta sig fram är taxi/Uber, lokalbuss eller tunnelbana/spårvagn. Detta visar Tickets nya Sifoundersökning. Här är 5-i-topp sätt att ta sig fram:

  1. Promenader (44 %)
  2. Taxi/Uber (12 %)
  3. Lokalbuss (11 %)
  4. Tunnelbana/spårvagn (9 %)
  5. Cykel (4 %)
Trier Tyskland

Barnpassning på Nyårsafton intresserar

Resultaten från en undersökning i tio länder visar att 77 procent av föräldrarna firade nyårsafton 2017 med sina barn. Siffran i Sverige var 86 procent. Sammanlagt 44 procent av föräldrarna generellt (16 procent i Sverige) angav att de överväger att skaffa barnvakt till nyårsafton 2018.

Det genomsnittliga timpriset för barnpassning i Europa var 147 kronor, och i Sverige 143 kronor. Undersökningen genomfördes av företaget Yoopies, som bland annat erbjuder en plattform för att hitta barnvakt.

God Jul!

I och med dessa resenyheter önskar vi en riktigt God Jul! Oavsett om du spenderar julen hemma i Sverige, i en husbil i Sydeuropa eller kanske på något ännu mer exotiskt resmål, så önskar vi en fin jul med god mat och trevligt umgänge! Bilden nedan har några år på nacken, men får ändå duga som julhälsning från oss …

Julfest

Missade du förra resenyheterna? Läs Resvanor 2018, restrender 2019 – och rymdturism

Prenumerera på vårt nyhetsbrev