Meny Stäng

WiFi på flyget, mörk turism och säkra flygbolag

Då var det dags för resenyheter igen här på FREEDOMtravel. Denna vecka kan vi rapportera om WiFi på långfärdsflyg, om säkra flygbolag och om mörk turism … vad nu det är? Vad är dina reflektioner på veckans resenyheter?

Norwegian lanserar WiFi på långdistanslinjer

Flygbolaget Norwegian kommer installera WiFi på bolagets långdistansplan och blir därmed det första lågprisbolaget i världen som erbjuder gratis WiFi på interkontinentala flygningar. Det kommer finnas två WiFi-alternativ: basic och premium. Basic är gratis och innebär att man kan surfa och mejla. Premium är ett höghastighetsinternet så att man även kan streama film. Detta alternativ kommer kosta 13 euro för tre timmar.

Mörk turism växer

Mörk turism, det vill säga att besöka platser som är associerade med död, lidande eller något makabert, har blivit ett växande fenomen skriver Dagens Nyheter. John Lennon, som är forskare i ämnet, säger att platser som kan definieras som mörk turism får allt fler besökare. När resesajten Tripadvisor publicerade sin lista 2018 över de tjugofem populäraste museerna i världen hade sex anknytning till fenomenet.

Theresienstadt

Säkraste flygbolaget: Finnair

Flygbolaget Finnair toppar listan över världens säkraste flygbolag 2018 enligt JACDEC (Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre), skriver TravelNews. Andra säkra flygbolag som är med på topplistan är Scoot Tigerair, Norwegian Air Shuttle, Emirates, Air Europa, Transavia, Etihad Airways, Virgin Atlantic Airways, KLM och Jetstar Airways.

Säkraste flygbolaget: Quantas

Airlineratings.com listar också världens säkraste, och världens mest osäkra, flygbolag. På deras lista kommer det australienska bolaget Quantas högst upp. På delad andraplats kommer 19 olika bolag, bland annat Finnair, KLM, SAS, Lufthansa, British Airways, Emirates och Singapore Airlines. Sämst säkerhet har Ariana Afghan Airlines,  Blue Wing (Surinam), Iraqi Airways, Airlines PNG (Papua Nya Guinea) samt thailändska NOK Air och Air Asia Thailand (ej Air Asia X).

Flyg

Populära resmål 2019

Enligt resebyrån Ving bokas i första hand resmål i Spanien och Grekland inför sommaren 2019. Intresset för Turkiet har också kommit tillbaka, och dessutom är många nyfikna på Vings nyhet Albanien. Till vintern 2019/2020 fortsätter Ving sin satsning på den vietnamesiska ön Phu Quoc och det lilla Västafrikanska landet Gambia.

Ksamil, Albanien

Missade du förra resenyheterna? Läs Isskulpturer och julresor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev