Meny Stäng

Amerikaner, helg i Åre och ny layout

Denna vecka har varit intensiv, med besök av amerikanska forskare på mitt (Helenas) jobb hela veckan. Till helgen blir det istället Alpina VM i Åre, och det kommer säkert bli minst lika intensivt. Dessutom håller vi på att bygga om bloggens design … Happy Friday!

Amerikanska forskare på besök

Hela denna vecka har vi haft amerikanska forskare på besök på mitt (Helenas) jobb. Forskare i Chicago har under många år utvecklat ett program för att främja hälsan bland vuxna med intellektuell funktionsnedsättning. Vi har tagit programmet till Sverige, översatt det, och sedan pilottestat det i en kommun i Stockholm.

Under veckan kom de amerikanska forskarna hit, och vi bjöd bland annat in till ett stort seminarium för att informera och bjuda in fler kommuner att delta. Under seminariet presenterade svenska och amerikanska forskare, personal i kommunala verksamheter och deltagare med egen funktionsnedsättning – dynamiskt och roligt!

Vad amerikanerna tyckte om Sverige? Att det är mindre än de förväntade sig, att maten är god och att snön är mycket renare än hemma – även när den smälter!

VM i Åre i helgen

Denna helg kommer vi spendera i Åre, i samarbete med Österrikes turistbyrå. Vi ska uppleva Alpina VM 2019, vilket ska bli väldigt, väldigt kul. Vi gillar att blogga på plats, men den här gången är vi inte säkra på om det är möjligt.

Vi kommer att bo i Östersund (eftersom alla boenden i Åre är slut) och vi kommer ha fullt program från att vi vaknar, tills att bussen går tillbaka från Åre till Östersund på natten. När ska vi blogga? Ja, det undrar vi också … För säkerhets skull har vi förberett andra inlägg, och kanske får du inte läsa om Åre förrän på tisdag.

Skidsemester i Österrike

Ny layout på bloggen

Har du kanske lagt märke till att vi har en ny layout på bloggen? Om du läser via Bloglovin eller någon annan rss-läsare har du kanske inte sett det, men om du brukar öppna upp bloggens startsida har du knappast kunnat undgå förändringen. Vi har förberett detta väldigt länge och har en superduktig programmerare som hjälper oss. Grunden är online nu, men det återstår lite fix och barnsjukdomar. Hoppas att du står ut med eventuellt trassel medan vi fixar!?

Vad har varit bäst under din vecka?

Missade du förra Happy Friday? Läs Vinter, hårt jobb och … rökstopp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev