Meny Stäng

Testfamiljer, Kosovo och Grand Travel Award

Nu har mässan Caravan Stockholm 2019 avslutats och vi kan fokusera på måndagens resenyheter här på FREEDOMtravel. Idag kan vi bland annat berätta om testfamiljer som sökes till ett slottshotell, om en ny flyglinje till Kosovo och om vinnarna i Grand Travel Award. Imorgon fortsätter vi rapporteringen om husbilarna på Caravan Stockholm.

Caravan Stockholm 2019 har avslutats

Mässan Caravan Stockholm 2019 stängde portarna igår eftermiddag, efter fyra intensiva dagar. Vi har ännu inte sett några siffror på antal besökare, men det var absolut mest trångt på lördagen. Vi har hittills hunnit rapportera om den söta lilla Westfalia Kepler Sixty samt om campingtillbehör och destinationer. Under veckan som kommer fortsätter vi att rapportera om fler intressanta husbilar på mässan.

Caravan Stockholm

Ny design hos Birka Cruises

Birka Cruises har invigt ett nytt upplevelsedäck, med fokus på svensk design, shopping, lyxig fika och ”en gnutta folkhemsdekadens”. Sammanlagt 21 miljoner kronor har investerats i lobbylounge, café, bar, butik och nattklubb. Butikerna har fått inredning i mässing och valnöt och fyllts av en mix av trendiga varumärken. Birka kryssar alla dagar i veckan från Stockholm, och sommartid görs långkryssningar till resmål kring Östersjön.

Birka cruises lobby

100 testfamiljer sökes till slottshotell

LEGOLAND i Danmark söker nu 100 familjer som vill testa årets stora nyhet, LEGOLAND Castle Hotel. Det nya hotellet är byggt som ett riktigt slott av gigantiska legoklossar. Slottet har 142 rum och här väntar tuffa prinsessor, modiga riddare och magiska trollkarlar. Inför öppningen den 29 mars söker LEGOLAND 100 familjer för att testa hotellet ordentligt, innan det öppnar för allmänheten. Testfamiljer söks till veckorna 13-25 och du ansöker senast den 17 mars.

Legoland castle

Ny flyglinje till Kosovo

Flygbolaget Norwegian öppnar en direktlinje mellan Stockholm Arlanda och Pristina i Kosovo, som kommer trafikeras en gång i veckan under sommarhalvåret, med start 2 april. ”Vi ser en ökad efterfrågan på linjer till Östeuropa, både från näringslivet och som semestermål, och inte minst från svenskar med ursprung i Kosovo som vill hälsa på familj och vänner i regionen”, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia. 

Kosovo

Vinnarna har utsetts i Grand Travel Award 2019

Grand Travel Award arrangerades torsdagen den 14 februari, på Alla hjärtans dag. Grand Travel Award är resebranschens stora pris, där vinnarna utses både med hjälp av jury och betyg från resebyråanställda. Vi var med på Grand Travel Award 2018, men i år nöjer vi oss med att presentera pristagarna:

 • Bästa charterarrangör: Ving
 • Till och från Arlanda/Stockholm: Arlanda Express
 • Bästa specialistresearrangör: Jambo Tour
 • Bästa transport inrikes: SAS
 • Bästa flygbolag Europa: SAS
 • Bästa flygbolag interkontinentalt: Quatar Airways
 • Bästa hotellkedja i Sverige: Nordic Choice Hotels
 • Bästa hotellkedja globalt: Radisson Blu
 • Bästa enskilda hotell: Clarion Post
 • Bästa rederi: Birka Cruises
 • Bästa kryssningsrederi internationellt: Royal Caribbean
 • Bästa biluthyrare: Hertz
 • Årets hållbarhetspris: Bra
SAS

Bästa campingplats för barnfamiljer ska utses

På sajten Barnsemester.se ska man nu utse vinnare i ”Stora barnsemesterpriset 2019”. Det finns ett flertal olika kategorier, och däribland ”bästa campingplats för barnfamiljer”. Sammanlagt 15 campingplatser har nominerats, med utgångspunkt i besökares betygsättning och kommentarer samt testfamiljers bedömningar. Nu är det dags för final, och du kan rösta på din favorit fram till den 11 mars.

Lysngsbadet

Missade du förra resenyheterna? Läs Ny 5-stjärnig camping och medelhavsö med bokningsrekord

Prenumerera på vårt nyhetsbrev