Meny Stäng

Topplistor: familjevänliga resmål, skidorter och sportlovsresor

Måndag betyder resenyheter och denna vecka blir det lite topplistor. Vilka är de mest familjevänliga solresmålen i Europa? Vilka är Sveriges mest trendiga skidorter? Vart reser svenskarna i första hand på sportlovet?

Ny internationell flygplats i Eilat

En helt ny flygplats, Ilan och Asaf Ramon internationella flygplats, har öppnat i semesterorten Eilat i södra Israel. Den nya flygplatsen är den första som är byggd speciellt för civilt bruk och öppnar upp nya möjligheter för resor och charter till Eilat i Israel samt till Jordanien och Egyptens Sinai öken.

Flygplatsen, som ligger 20 minuter från Eilat, kommer ersätta flygplatsen i Ovdah från och med april. På flygplatsen hittar man bland annat ett ”open-air”-café med pool och trädgård.

Eilat flygplats

Emirates introducerar ny underhållningsfunktion

Passagerare som reser med Emirates har nu tillgång till en ny funktion för underhållning ombord, som gör det möjligt att synka spellistor från Emirates app direkt till flygstolen. I appen finns över 1000 filmer och 4000 underhållningskanaler på 44 språk samt möjlighet att boka flygningar, hotell, hyrbil och att se vinlistan ombord. Den nya funktionen finns redan på över 100 Emirates Boeing 777-plan och kommer snart finnas tillgänglig på alla Emirates-flygningar.

Emirates

Europas mest familjevänliga solresmål

Onlineresebyrån eBeach.se har med utgångspunkt i ett antal faktorer som är viktiga för familjer (flygtid, antal nöjesparker samt värme i luft och hav under maj-oktober) kartlagt vilka semesterorter i Europa som passar allra bäst för barnfamiljer. Listan toppas av Kreta, som har många vatten- och nöjesparker, såsom populära WaterCity. 

 1. Kreta, Grekland
 2. Cypern
 3. Costa Blanca, Spanien
 4. Alanya, Turkiet
 5. Korfu, Grekland
Spanien Benidorm

Sveriges mest trendiga skidorter

Bokningssajten Airbnb avslöjar vilka som är de trendigaste destinationerna i Sverige för skidåkning denna säsong. Listan baserar sig på den största ökningen av bokningar den 4 januari 2019, jämfört med samma datum 2018. I världen är det skidorten Karuizawa i Japan som trendar mest.

 1. Åre
 2. Sälen
 3. Duved
 4. Trillevallen
 5. Klövsjö
sälen

9 av 10 sportlovsresor bokade hos ving

Sportlovsveckorna närmar sig med stormsteg och hos Ving är drygt 9 av 10 resor under vecka 7-10 bokade. De flesta reser till Kanarieöarna, Thailand eller Egypten, men även Gambia, Vietnam, Dubai och Maldiverna letar sig in på 10 i topp-listan.

 1. Gran Canaria
 2. Teneriffa
 3. Phuket, Thailand
 4. Egypten (Hurghada och Marsa Alam)
 5. Kap Verde

Så kan 2019 års träningsresor se ut

Träningsresor är fortfarande en trend, och efter nyåret är det många som avgett nyårslöften om att komma i form. Enligt resesöksajten Momondo.se finns det många olika sätt att kombinera träning och resande. Här är deras förslag:

 • Bootcamps – för träningsentusiasten, med fokus på att utvecklas inom en gren eller träningsform
 • Träningsresor för seniorer – för de äldre, ofta med fokus på gemenskap och ibland som ”long-stay”
 • Äventyrsresor – för den som söker upplevelser, kanske med klättring, vandring eller cykling
 • Retreats och yogaresor – för harmoni och balans, aktiviteter varvas med föreläsningar och hälsosam mat

Missade du förra resenyheterna? Läs Campingkedjor slås ihop, fler Gotlandsfärjor och Resetrender 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev