Meny Stäng

Vi åker till Island – på matfestival

Vi åker alldeles snart till Island, närmare bestämt idag! Anledningen är att vi ska delta i festivalen ”Food and Fun”, tillsammans med ett gäng andra bloggare från Sverige och Finland. Det ska bli väldigt roligt att komma tillbaka till Island!

Festivalen Food and Fun

Matfestivalen Food and Fun arrangeras för 18:e gången i Reykjavik på Island, denna gång den 27 februari till den 3 mars 2019. Under festivalen möts välrenommerade kockar från båda sidor om Atlanten, och dessutom engageras ett helt gäng restauranger och barer i Reykjavik. Vi kommer besöka festivalen på en pressresa med Food and Fun, och Icelandair. Ska bli riktigt kul!

food and fun

Mer på programmet

Vi har fått ett program för dagarna i Reykjavik och det ser väldigt intensivt ut. Förutom att vi ska prova en massa intressant mat, så är det meningen att vi ska hinna med ett bad på badhuset Blå Lagunen, en båttur till ön Viðey och ett besök på en hästgård.

Blå lagunen

Tillbaka till Island

Jag (Helena) har varit på Island ett gäng gånger. Första gången jag var där var det som utbytesstudent 1992. Den gången lärde jag mig prata isländska, vilket jag länge underhöll bland annat genom att studera på Universitetet och genom att själv lära ut på kvällskurser via Studieförbundet Vuxenskolan.

Idag har jag tappat en del av mitt ordförråd, men det går fortfarande bra att prata. Peter och jag var tillbaka på Island 2012. Nu ska det bli riktigt roligt att återse Island!

Reykjavik

Vi återkommer med rapporter!

Vi återkommer förstås med rapporter från besöket på Island. Planen är att blogga på plats, men om det blir riktigt krisigt med tid (intensivt schema!) så kanske jag slänger in ett annat inlägg någon av dagarna. Du kan dessutom följa oss på Facebook och på Instagram.

Har du varit på Island? Berätta gärna om dina erfarenheter!

Islandshästar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev