Meny Stäng

Hyra husbil på camping och tågresor till Schweiz

Pressmeddelandet om att man kan hyra husbil på camping är egentligen från förra veckan, men av någon anledning hamnade det i min skräpkorg. Vi lyfter upp det denna vecka istället! I övrigt kan vi denna måndag bjuda på lite kryssningsnyheter, samt på ännu en nyhet om tågresor.

Nu kan man hyra husbil på camping

I år lanseras Sveriges första helhetskoncept med husbilsuthyrning på camping, enligt ett pressmeddelande från First Camp. Konceptet heter Rent A Camper och lanseras tillsammans med Varbergs Husbilar. Inledningsvis kommer husbilsuthyrning erbjudas på First Camps destinationer i Malmö och Varberg. Husbilarna som hyrs ut är fullt utrustade med sängkläder, köksutrustning, full tank och gasolflaska.

hyr husbil

SAS-strejken fortsätter

I fredags gick SAS-piloterna i Sverige, Norge och Danmark ut i strejk. Sedan dess har över 1 500 flygningar ställts in och närmare 170 000 personer har drabbats, enligt flera medier. Strejken väntas nu fortsätta och avgångar ställs in både idag måndag och imorgon tisdag.

Flyg SAS

Norwegian Cruise Line lanserar drömresor för 2020 och 2021

Norwegian Cruise Line har offentliggjort utvalda turer under 2020 och 2021 för tolv av deras sjutton fartyg. En av nyheterna är att Norwegian Spirit och Norwegian Jewel reser till drömresmål i bland annat Japan, Kina, Stilla havet, Franska Polynesien, Nya Kaledonien och Hawai. Här går fartygen:

  • Alaska (fartygen Bliss, Joy och Encore)
  • Karibien (fartyget Breakaway)
  • Bermuda, Kanada och New England (farygen Joy, Gem och Breakaway)
  • Europa (fartygen Epic, Dawn, Getaway och Escape)
  • Asien och Söderhavet (fartygen Spirit och Jewel)
ncl

”Rosella grönskar” på Rosella

Viking Lines Ålandskryssare Rosella möter våren med konceptet ”Rosella Grönskar” tillsammans med Svenska Kocklandslaget. Temat inleds den 1 maj och är inspirerat av åländska delikatesser, som hällstekt grön sparris, lammfiol med ramslökskapris och åländsk pannkaka. Maten serveras både som trerättersmeny och som temarätter på buffén. I mitten av maj inleds också Rosellas bubbelveckor, med brett utbud av mousserande viner.

Ving fortsätter satsa på tågresor

I februari nylanserade Ving tågsemester med premiär till Davos i Schweiz. Platserna tog snabbt slut och den 5 oktober är det dags för Vings andra tågresa; en tåg- och vandringsresa till Engelberg i schweiziska alperna. Resan kommer att ta drygt 26 timmar från Stockholm med fyra byten, via Köpenhamn, Hamburg, Basel och Luzern och har 30 platser. För svenskar i södra delarna av landet finns det möjlighet att ansluta i Köpenhamn.

Schweiz

Missade du förra resenyheterna? Läs Klimatsmarta val och linbana till salu

Prenumerera på vårt nyhetsbrev