Meny Stäng

Inspiration om Zadar och ny migränmedicin

Happy Friday! Igår var vi på ett event med inspiration om Zadar i Kroatien. Intressant! Jag (Helena) har också gett mig på en ny migränmedicin, som innebär att jag ska ta en injektion varje månad. Det blir också intressant!

Inspiration om Zadar i Kroatien

Igår var vi inbjudna till ett event där regionen Zadar i Kroatien presenterade sig. Vi har rest mycket i Kroatien, men just Zadar har vi missat, så det var intressant. Här finns den historiska staden Zadar, och i området runt om finns bland annat ön Pag, som kan nås med bro, och de långsmala öarna utanför staden.

Zadar har 2019 utsetts av Lonely Planet som en av Topp 10 städer att besöka i år, och ser fantastiskt fin ut med sin gamla stadskärna. På öarna utanför finns ovanligt många sandstränder (för att vara Kroatien), det finns gott om friluftsaktiviteter och man har en väldigt god ost, som vi fick prova! I maj (i år 10-12 maj) anordnas också en outdoorfestival för alla, med till exempel vandring, cykling, kajak och stand up paddle boarding.

Zadar

Det blev som vanligt lite mingel, och vi träffade bland annat Marlene från livsstilsmagasinet Du i fokus och bloggen Fd Ensamma Mamman. Trevligt!

Zadar event

Ny migränmedicin

Om du följt den här bloggen ett tag så vet du kanske att jag (Helena) dras med en eländig migrän, som verkligen kan ställa till det ibland. Nu ska jag prova en ny medicin! Aimovig har visat relativt goda resultat i studier (80 procent svarar på medicinen i någon utsträckning, varav en fjärdedel riktigt bra).

Medicinen tas förebyggande, som en injektion en gång i månaden. Första gången får man hjälp av en sjuksköterska, och därefter gör man det på egen hand. Jag var väl inte helt bekväm innan, men det var en penna (som för diabetiker ungefär) och inga problem egentligen.

Medicinen är ruskigt dyr, men tack vare högkostnadsskyddet behöver man ju bara betala en bråkdel. Jag tackar samhället för resten! Nu är det bara att hålla tummarna för att det ska ha någon effekt …

Aimovig

Har du besvarat enkäten?

Sist men inte minst vill vi påminna om vår enkät, ifall du inte har hunnit besvara den ännu. Fram till och med söndag kan du anonymt ge feedback på vår blogg. Vi är sååå tacksamma!!!

Klicka här för att komma till undersökningen!

Nyhetsbrev

Och så undrar vi förstås vad som varit bäst under din vecka!?

checklist

Missade du förra Happy Friday? Läs Husbåtsliv, outdoorprylar och enkät

WIFI.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev