Meny Stäng

Från camping Güster Till Ostsee camping, norra Tyskland

Annons

Husbilsresan ”Strandkorgsutmaningen” i Tyskland fortsätter och vi har nu tagit oss från camping Güster vid Am Prüßsee till Ostsee camping i Zierow, utanför Wismar i norra Tyskland. Här blev det till slut dags för den första utmaningen! Deltagarna laddade förstås under dagen, och vi kan nu avslöja vinnarna!

Morgon utanför camping Güster 

Camping Güster, vid Am Prüßsee, hade stängt när vi kom fram, och därför blev det övernattning på parkeringen utanför. Tur att man har husbil! På första bilden ser du campingen och våra husbilar uppifrån. På den andra bilden ser du ”morgonmötet”. När ska vi ge oss av? Åker var och en för sig eller ska vi åka i karavan?

Camping Guster
Ställplats husbilar
Morgonmöte innan avfärd

Lunchstopp i Ratzeburg

Vårt första stopp var enlunchpaus på Zur Kutscherscheune i Ratzeburg, som ligger strax söder om Lübeck. Här kan man hyra stuga eller rum, ha konferens eller äta på restaurangen. Vi blev guidade på svenska (!) av ägarinnan innan det var dags att äta lunch. Varför pratade ägarinnan svenska? Jo, hon har semestrat i Sverige varje sommar under 30 år och tycker att svenska är fint, och inte så ”hårt” som tyska.

Ratzeburg

Vi promenerade runt i de härliga omgivningarna och gick ut på bryggorna. Britt-Marie och Lars (Team Ixeo) hittade också en soffa att vila ut i, kanske för att samla kraft inför de kommande tävlingarna?

Vi kikade också på det vackra bostadshuset, som är från 1700-talet. Avslutningsvis blev det lunch. Peter och jag valde gös, som serverades med kokt potatis och krämig gurksallad. Väldigt gott!

Till Ostsee camping i Zierow

Efter lunchen var det dags att dra vidare till Ostsee camping, som ligger vid havet i Zierow utanför Wismar. Vi var faktiskt på den här campingen med ett annat husbilsgäng, när vi besökte Wismar 2017. Kul att komma tillbaka! Här kan du se hela dagens rutt, samt lite av bilvägen.

Karta Tysklandsresa

Ostsee camping

Ostsee camping i Zierow är en stor och välskött camping precis intill kusten, med en knapp mil in till Wismar. Vi står fint med husbilarna vid havet och har nära till servicehusen.

campingen finns också stugor, restaurang, utegym, friskvård, möjlighet att boka privat (!) badrum, särskilda badrum för både barn och hundar, ett litet område med tama djur samt bowling (eller egentligen ”kegel”). På utegymmet kunde vi se att vissa (bland annat Lars från Team Ixeo) tog chansen att hårdträna inför kvällens utmaning.

Utmaning 1: Bowling

Till slut var det dags för middag och utmaning 1, det vill säga bowling. Eller, om vi ska vara helt korrekta så rörde det sig inte om vanlig bowling utan om ”kegel”, som görs med mindre klot utan hål.

Varje lag fick köra två omgångar var, och under tiden hann vi med en trevlig middag vid ett bord med glasfönster till bowlingen. Peter och jag testade ”Schnitzel of the Day”, som just den här dagen var schnitzel med tomat och mozarella. Inte dumt alls!

Kolla in teamen och tävlingen!

Här kan du kika på teamens laddning inför tävlingsstart, tävlingen … och de lyckliga vinnarna!

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Vinnare i utmaning 1

Här är vinnarna i utmaning nummer 1 på Strandkorgsutmaningen! Vi kan konstatera att Team Ixeos idoga träning under dagen gav resultat. Stort GRATTIS säger vi till:

  1. Team Ixeo med Lars och Britt-Marie (3 poäng)
  2. Team Parrot med Lars och Maria (2 poäng)
  3. Team Aviano med Christer och Petra (1 poäng)

För egen del har vi förstås inte gett upp. Vi laddar om och kommer igen i nästa tävlingsgren!

Lars och Britt-Marie gratuleras av Ostsee camping

Prenumerera på vårt nyhetsbrev