Meny Stäng

Valborg med sol, regn och arbete

Denna vecka har det varit Valborg, och vi har haft ett fantastiskt väder med strålande sol och välbehövligt regn. Vi har mestadels jobbat – både på mitt (Helenas) jobb och med bloggen hemma i husbåten. Denna fredag bjuder vi på några soliga foton från marinan där vi bor!

Soliga dagar

Vi har haft så fantastiskt soliga och fina dagar här i Stockholm. Ibland blir man förvånad när man vaknar på morgonen. Sol, idag igen …? Man är ju inte bortskämd med det i Sverige. Vi har bara tunna vita gardiner för våra små fönster på nedre däck där vi sover. Det gör att solen fullständigt vräker in på morgnarna. Tyvärr vaknar jag (Helena) väldigt tidigt då, men det är ganska trevligt i alla fall!

Pampas marina

Fina promenader

Vi promenerar och promenerar! Vi går till mitt jobb och Peter går till sina möten, nästan oavsett var i Stockholm det är. Ibland blir det långt. Men vem har något emot att promenera i det här härliga vårvädret?

husbåtsmarina
Vår husbåtsmarina sett från promenadvägen mot centrala Stockholm

Valborg och arbete

Det var Valborgsmässoafton i tisdags. Jag hade ingen koll alls faktiskt, men jag märkte det när folk började droppa hem från jobbet. Till slut gick jag också. Från början var jag inställd på att jobba på onsdagen också, men så blev det ju inte … Ingen koll!

Istället stannade vi hemma och jobbade med bloggen. Vi har alltid tyckt att Valborgsmässoafton är en ganska tråkig högtid, och dessutom var det många eldar som inte kunde tändas på grund av brandrisken.

Vår husbåtsmarina

Till slut: Regn

Jodå, det har regnat också. Flera gånger faktiskt. Regnet är inte lika roligt att fota, men det är bra för naturen. Och ganska rogivande!

Det bästa denna vecka? Det är nog att det är maj och att vi haft fantastiskt vårväder! Vad har varit bäst under din vecka?

Hornsbergs strand till vänster och Pampas marina till höger

Missade du förra Happy Friday? Läs Bauhausmiddag, reseplanering och After Work

Prenumerera på vårt nyhetsbrev