Meny Stäng

Att resa till Zadar i Kroatien – med flyg och hyrbil

Annons

Att resa till Zadar i Kroatien är egentligen ganska enkelt. I varje fall om man åker till flygplatsen rätt dag, vilket också vi till slut (efter en bonustur till Arlanda en dag för tidigt) lyckades göra. Här kommer en första rapport om flygresan, hyrbilen och roadtripen från Split.

Flyg till Split

Vi flög från Stockholm Arlanda med SAS till Split i Kroatien. Vi flög faktiskt via Oslo, men det var bara för att direktflyget var fullbokat. Under högsäsong går annars direktflyg från Stockholm till Split, vilket tar runt 3 timmar i flygtid. Ett annat sätt att ta sig till Zadar är att flyga direkt med RyanAir från Skavsta.

Split från ovan
Resa till Zadar, flyg till Split
Flygplatsen i Split

Till Split, Brac eller Hvar? ta båt från flygplatsen!

Vi skulle ju vidare från Split till Zadar, men om man ska in till Split eller till någon av öarna Brac eller Hvar kan man numer ta färja direkt från flygplatsen. Färjeförbindelsen är nästan helt ny och verkar ju vara ett riktigt smidigt (och trevligt) sätt att ta sig vidare.

För att ta sig till båten promenerar man från flygplatsen, i riktning mot havet. Det är cirka 500 meter att gå, och än så länge är vägen lite ostrukturerad och dåligt skyltad. Trots detta – ett coolt sätt att resa från flygplatsen till sin destination!

Båt från flygplatsen i Split
Strand Split
Stranden strax intill Splits flygplats

Hyrbil från flygplatsen i Split

Vi skulle ju som sagt vidare till Zadar och hämtade upp en hyrbil på flygplatsen i Split. Det finns massor av bolag som hyr ut hyrbilar här, och vi hämtade vår bil på ett bolag som heter Nova.

Resa till Zadar med hyrbil

Resa till Zadar från Split

Så, då var det dags att resa till Zadar med bil från Split! Det finns två vägar att välja på. Antingen kör man motorvägen (betalväg) eller så kör man den betydligt vackrare kustvägen.

Det första alternativet ska ta cirka 1,5 timme och det andra alternativet cirka 2,5 timme, men eftersom man gärna stannar här och där för att fotografera eller titta på utsikten är det lätt hänt att alternativ två tar ännu längre tid … Vi gjorde en kombo och körde kustvägen till Sibenik, och därefter körde vi upp på motorvägen. Här är några foton från den finare kustvägen.

Resa till Zadar med bil genom Kroatien
Resa till Zadar med hyrbil
Kroatien
Kroatiska kusten
Kroatien strand

Framme i Zadar

Vi är nu framme i den fantastiskt fina staden Zadar, och vi har redan hunnit hitta på allt möjligt spännande.

Resa till Zadar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev