Meny Stäng

Att flyga direkt från Stockholm till Sharm el Sheikh

Annons

Flyga direkt från Stockholm till Sharm el Sheikh i Egypten? Det har inte varit möjligt på länge, men i början av oktober kommer en flyglinje börja gå direkt varje söndag. Vi tog oss istället ner via Istanbul och har upplevt en första härlig dag i Sharm el Sheikh.

Vi flög via Istanbul

Vi flög med det turkiska flygbolaget Pegasus från Stockholm till Istanbul, och därifrån vidare med samma bolag till Sharm el Sheikh i Egypten. Flygresan funkade utmärkt och alla flyg lyfte i tid, men det blev ändå en seg och lång resa.

Vi hade över tre timmars väntetid i Istanbul och landade i Sharm el Sheikh mitt i natten. Vid det här laget var vi mörbultade och trötta, så det var fantastiskt skönt att bli mötta av en sprudlande glad och energisk man från resebyrån 1001 Natt Resor, som vi reser med.

Sharm el Sheikh

Du kan flyga direkt från Stockholm till Sharm el Sheikh

Från och med början av oktober kan man flyga direkt från Stockholm till Sharm el Sheikh med 1001 Natt Resor. Flygen kommer gå varje söndag och resan tar 5 timmar. Ett snabbt och smidigt sätt att komma till solen och värmen i höst alltså!

Flyga direkt från Stockholm till Sharm el Sheikh

Framme i Sharm el Sheikh mitt i natten

Vi kom fram till Sharm el Sheikh och vårt hotell Il Mercato mitt i natten. Riktigt skönt då att bli väl mottagen, känna att allt funkar, upptäcka att rummet är riktigt fint och att man har härlig utsikt över den stora poolen.

Pool i Sharm el Sheikh

Vårt första möte med Sharm el Sheikh i Egypten

Vårt första möte med Sharm el Sheikh var avslappnat. Vi startade vår första dag med att hänga vid poolen utanför vårt rum. Riktigt, riktigt härligt!

Pool i Sharm el Sheikh
Pool Sharm el Sheikh

Först senare på dagen upptäckte vi att det finns ännu fler pooler på hotellet, både en spapool och pooler högst upp på taket. Där var det dessutom riktigt skön stämning, med musik och glada människor.

Flyga direkt från Stockhol till Sharm el Sheikh

Trevliga och glada människor

Det bästa hittills i Sharm el Sheikh är att alla människor är så överraskande vänliga, omtänksamma och service-minded. Personalen på hotellet frågar ofta om allt är bra – eller drar ett skämt. Alla är bra på engelska, och oväntat många pratar ytterligare språk, som tyska, franska eller ryska.

På gatan utanför ligger en massa småbutiker där vi strosat omkring en stund. Vi var förberedda på att försäljare kan vara påflugna och envisa, men längs den här gatan fick vi faktiskt kika på prylarna i lugn och ro.

Vi fick också en lång och väldigt trevlig pratstund med killen på bilden. Han berättade om den tuffa tiden när de ryska turisterna slutade komma, och det inte längre fanns något att leva av för alla de som livnär sig på turismen. Efter en period med andra jobb i Kairo är han nu tillbaka med familjen, och hoppas förstås på att ännu fler turister ska hitta hit.

Försäljare i Sharm el Sheikh

Fler upplevelser i Sharm el Sheikh

Vi har hunnit se oss om i den gamla stadsdelen i Sharm el Sheikh och vi har också ätit en helt fantastisk middag med fisk och skaldjur. De närmaste dagarna har vi många fler äventyr inbokade, med bland annat båttur och ökentur. Vi berättar mer efterhand! Följ gärna också vår resa på @freedomtravelnews på Instagram.

Har du varit i Sharm el Sheikh någon gång? Berätta gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev