Meny Stäng

Bröllopsdestinationer, Grönland och en förvånande lista

Idag kan vi rapportera om svenskarnas hetaste bröllopsdestinationer och om varför Grönland fått ett uppsving. Dessutom kan vi berätta om en lista med minst sagt förvånande resultat. Listan över världens bästa backpackingdestinationer ser verkligen inte ut som vi hade förväntat oss.

Svenskarnas hetaste bröllopsdestinationer

Enligt Resia är det trendigt att gifta sig utomlands och allt fler svenskar väljer exklusiva resmål både för bröllop och smekmånad. De mest populära destinationerna för bröllop, utifrån bokade resor för 2019 samt förfrågningar i butik, är:

 1. Maldiverna
 2. Mauritius
 3. Aruba
 4. Italien (Toscana, Cinque Terre, Portofino)
 5. Kryssning Karibien + Medelhavet
bröllop

Populära kulturupplevelser på solresan

En ny undersökning från onlineresebyrån eBeach.se visar att varannan svensk vill göra fler kulturutflykter med barnen på solresan. Nästan var femte tycker att de är ett bra sätt för barnen att lära sig mer om destinationen, men var tionde har svårt att hitta intressanta upplevelser. Detta vill svenskarna helst uppleva:

 1. Historiska städer
 2. Lokala marknader
 3. Nationalparker
 4. Historiska landmärken
 5. Fornlämningar
Malta, Hagar Qim

Trump har ökat intresset för Grönland

Grönland har varit hett i medierna på senare tid, på grund av Trumps intresse för den stora ön. Den ökade rapporteringen kan också ha tänt en gnista i svenskarnas intresse för destinationen som besöksmål. Färska siffror från hotell- och resesöksajten momondo.se visar att svenskarnas sökningar på flygresor till Grönland har ökat med 225 procent under perioden 16-25 augusti jämfört med samma period förra året.

Grönland

Viking Lines Rosella dukar upp skördemeny

Viking Line rapporterar att Ålandskryssaren Rosella bjuder på fullmatade underhållningsveckor hela vägen fram till jul. Det blir skördemeny med lokala delikatesser som abborre, kantareller och åländsk honung. På måndagar bjuds gäster in till Café Rosella, som till exempel Robert Wells, journalisten Ann-Britt Ryd Pettersson, politikern Alf Svensson och journalisten och skådespelaren Sven Melander. Dessutom arrangeras musikkryssningar och dansbandskryssningar.

Rosella

1,3 miljarder till royal Caribbeans ikonskepp

Royal Caribbean lägger stora belopp på att förnya sina fartyg, och nu är det ”Allure of the Seas” som ska genomgå en stor makeover. Prislappen kommer bli dryga 1,3 miljarder norska kronor och den första kryssningen med det renoverade fartyget kommer gå den 10 maj nästa år, från hemmahamnen i Barcelona. Fartyget uppgraderas bland annat med världens högsta rutschbana till sjöss, som går över 10 plan.

Allure of the seas

Världens bästa backpackingdestinationer

Sist men inte minst kommer veckans mest förvånande lista. Globehunters har satt ihop en lista över världens bästa backpackingdestinationer. Listan baseras på index över lycka, säkerhet, tillgång till internet samt kostnad för att bo. Utifrån de här kriterierna hamnar Skandinavien högt, och även Förenade Arabemiraten kommer på 10 i topp-listan. Men detta är ju dyra, och i flera fall kalla, länder? Vi fattar ingenting … vad hände med att backpacka i Sydostasien?

 1. Finland
 2. Danmark
 3. Kanada
 4. Tjeckien
 5. Sverige
ryggsäck

Missade du förra resenyheterna? Läs Denguefeber, indiska turister och chartrat långfärdståg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev