Meny Stäng

Vi är redo för Elmia Husvagn Husbil 2019

Nu är vi på plats i Jönköping och redo för Elmia Husvagn Husbil 2019. Det var en utmaning att bli klara i tid och att få husbilen att vara i rätt skick, men nu är vi på plats!

Hektiskt inför resan

Efter alla förberedelser inför Elmia var det till slut dags att ge sig av. Det var minst sagt hektiskt inför resan igår. Peter körde runt till olika turistbyråer för att hämta upp broschyrer medan jag (Helena) förberedde våra föreläsningar.

Eftersom vi inte hunnit köpa ny gasolslang försökte Peter först sätta tillbaka den gamla, men det visade sig att den läckte. Då gick han på ett av alla tips vi fick av er läsare (tack så mycket!!!) och körde till Gasolfyllarna i Järfälla, där han hittade en ny slang. Sedan var det ”bara” att lassa in alla kartonger i husbilen, handla mat, fylla på vatten och ge oss av …

Packning för Elmia

Hur gick det med husbilen?

Härligt att äntligen vara på rull med FREEDOM igen efter alla reparationer och allt fixande, men hur gick det egentligen? För att få kopplingen att fungera fick vi byta hela kopplingen och cylindern, vilket gjorde oss 18 000 kronor fattigare. Detta pris lades alltså ovanpå allt annat som vi betalat redan innan. Jobbigt, men vi var ju tvungna att få kopplingen fixad.

När vi stannade visade det sig dessutom att vattenkranarna nog fryst sönder. Både kranen i köket och kranen i badrummet läcker … Ytterligare en sak att laga alltså!

Husbilen Freedom

Objudna gäster i husbilen

En annan överraskning är att vi haft (eller har!) musbesök i husbilen. I början av augusti plockade jag in alla tallrikar, glas och bestick från husbilen till husbåten och körde allt i diskmaskin för att det skulle bli riktigt fräscht. Då var den blå korgen nedanför hel, och nu är den … uppäten. Det är till och med så att ett av glasen har tuggats på.

Så nu är frågan, hur blir man av med möss? Peter vill sätta in en musfälla, men jag (Helena) gillar ju små söta djur och önskar en mer … ”human” metod för att bli av med de objudna gästerna. Är det möjligt? Tipsa, tipsa!

Musäten korg

Packa in på Elmia

Vi kom fram till Elmia på kvällen och fick sätta igång att jobba direkt. Vi hade mycket broschyrer med oss (detta är andra vagnen!), och allt skulle fram till montern. Middag blev det först vid 22-tiden …

Vår monter

Vår monter finns i Lobby Syd. Kom gärna och möt oss där! I vår monter kan du:

  • Snacka bort en stund med oss (om vi inte föreläser eller äter lunch förstås)
  • Få fina broschyrer (gratis!) om Estland, Tyskland eller Tjeckien
  • Äta godis
  • Med mera (vilket kan innebära lite olika saker olika dagar under mässan)

Detta vill du väl inte missa hoppas vi!?

Freedom
Elmia mässa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev