Meny Stäng

Från Egyptens hetta till höst i Sverige

Annons

Vilken kontrast! Ena ögonblicket befann vi oss i Egyptens tryckande hetta, och nästa var vi hemma i ett grått och regnigt Sverige. Men kontraster är ju bra ibland!

Härliga Sharm el Sheikh i Egypten

Det råder ingen tvekan om vad som är veckans bästa – det är självklart vår härliga resa till Sharm el Sheikh i Egypten. Man hör ibland tveksamheter till Egypten som resmål, och vi reste med en känsla av att ”det kan hända att vi inte kommer älska allt”. Så skönt att bli motbevisad ibland!

Peter

Vattnet var kristallklart, öknen var dramatisk och alla människor vi mötte var fantastiskt vänliga. Vi kan varmt rekommendera att resa till Sharm el Sheikh i höst eller vinter med 1001 Natt Resor (det enda bolaget som flyger dit direkt från Sverige). Här är vad vi hunnit skriva hittills:

Sharm el Sheikh

Höst i Stockholm

När vi skulle landa i Stockholm meddelade kaptenen att det var 6 grader utomhus. Sex grader! Det var ju någorlunda varmt när vi lämnade Sverige och vi hade bara varsin tunn sommarjacka. Huh! Dessutom regnade det … Vi tog flygbuss och tunnelbana, och skyndade hem till vår varma (trodde vi!) husbåt.

Ingen el i husbåten

När vi kom hem visade det sig att någon eller något (?) slagit av elen utanför vår husbåt. Det var bara att slå på den igen, men när det blivit iskallt tar det ett tag att få upp värmen igen. Då blev det till att elda i kaminen!

kamin

Veckan som kommer

Jag (Helena) känner mig tyvärr lite förkyld nu, men får väl försöka ta det lite lugnt i helgen … Vi har fortfarande en hel del kvar att berätta från resan till Sharm el Sheikh, och du kan bland annat vänta dig inlägg om stränder, hotell och mat. Vi har också inlägg på gång om Tyskland och Österrike. I veckan blir det kanske också ett eller annat event … har inte riktigt hunnit eller orkat titta i kalendern ännu.

Hur har din vecka varit? Vad kan du lyfta fram som positivt?

Egypten

Missade du förra Happy Friday? Läs Elmiamässan, After Work och nya resplaner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev