Meny Stäng

Vardagsliv, mingel och nya resplaner

Det är mycket som händer just nu och ibland känns det lite rörigt, men det är också fantastiskt roligt med alla möjligheter som finns där ute! Detta har varit en vecka full av arbete, mingel och reseplanerande.

Rörigt vardagsliv

Vårt vardagsliv inkluderar massor av jobb, och ibland är det lite svårt att hålla allt som händer i huvudet. Jag (Helena) föreläser ganska mycket på jobbet just nu, och i veckan fick jag även en förfrågan om att föreläsa i Tyskland i vår. Jag fick ett mejl där de berättade att de översatt det hälsofrämjande program jag utvecklade när jag doktorerade … till tyska. Kul!

I samband med bloggen förbereder vi också flera föreläsningar just nu. Dessutom fortsätter Peter med vårt projekt kring husbilen (berättar snart mer!) och förbereder husbåten för vintern. Och så försöker vi hinna träna … Puh! Och förresten är jag med som slumpvis utvald deltagare i ett forskningsprojekt denna vecka, som handlar om hur grönområden påverkar vår hälsa. Så jag springer runt med gps, och tar blodtryck varje dag enligt schema …

Husbåtsmarina

Mingel på Sri Lankas ambassad

I veckan har vi minglat lite på Sri Lankas ambassad. De har länge samarbetat med Emirates, som har smidiga flyg till Sri Lanka, men nu har de också inlett ett samarbete med det polska flygbolaget LOT. Bra med ytterligare ett smidigt alternativ! Från och med i höst kommer man alltså kunna flyga till Sri Lanka med LOT, via Warszawa.

Senadheera Sudantha Ganegama Arachchi, Sri Lankas ambassadör i Stockholm

Bokrelease: Historiska Berlin

Igår kväll var Peter på bokrelease för den nya boken ”Historiska Berlin – Reseguide till andra världskriget och kalla kriget” av Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén. En riktigt fyllig och späckad bok för den som vill upptäcka Berlins spännande historia.

Vi fick med oss ett signerat exemplar, och började bläddra i den igår kväll. Oj vad mycket intressant, nu blev vi ännu mer sugna på att upptäcka Berlin! För nej, vi har inte varit där ännu …

Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén

Snart dags för Halloween på Nordirland

Visste du att firandet av Halloween har irländskt ursprung? Vi har tidigare skrivit om varför man firar Halloween i Sverige. I veckan som kommer reser Peter till Londonderry i Nordirland, som verkar vara the place för att fira Halloween. Det ska verkligen bli riktigt spännande! Vi har varit lite undrande över om Brexit skulle ställa till hans besök i Storbritannien runt den 31 oktober, men nu verkar det ju som att det blir förlängning …

halloween

Fler resplaner

Har vi fler resplaner? Ja, det har vi faktiskt. Just nu känns det som att alla möjliga resplaner seglar runt i luften. Ingen av planerna har ”landat” riktigt ännu, men det kommer bli fler resor i höst. Vi återkommer!

Bäst denna vecka?

Bäst denna vecka är nog alla roliga planer och möjligheter som seglar runt i luften! Och nu vill vi förstås veta … vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Jag tror att jag skrivit två fredagar i rad att Peter kommer skriva om en spännande restaurang som han besökt i Stockholm. Nu skriver jag för tredje gången att jag tror att han kommer skriva om den här intressanta restaurangen snart! Vi kommer också skriva om hur det går med husbilen och om höstförberedelserna kring husbåten.

Höst

Missade du förra Happy Friday? Läs Besök av barndomskompis och ny fotoutrustning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev