Meny Stäng

Kryssningar till Bornholm och Tyskland – och direktflyg till tokyo

Viking Line kryssar till Bornholm i sommar och Birka Cruises kryssar till Tyskland med besök i Berlin. Från och med i sommar kan man också för första gången på 30 år flyga direkt från Stockholm till Tokyo. Dags för veckans resenyheter!

First camp blir rekordstor kedja

Tidigare i år aviserades att de två största campingkedjorna i Norden, Nordic Camping och First Camp, går samman. Nu offentliggörs att koncernens gemensamma varumärke blir First Camp. I och med detta försvinner alltså Nordic Camping som varumärke, och First Camps flaggor kommer vaja på koncernens 40 campingar. Kedjan satsar samtidigt på ett nytt koncept med till exempel barnklubb och aktiviteter.

Camping

Viking Line släpper biljetter till Visby och Bornholm 2020

Viking Cinderella går varje kväll från Stockholm till Åland och tillbaka. Under årets Almedalsvecka erbjöd rederiet för första gången också tre kryssningar till Visby. Gensvaret blev så stort att Viking Line inför nästa sommar utökar antalet avgångar till Gotland. Dessutom presenteras en ny kombinerad långkryssning till Bornholm och Visby. Biljetterna till de åtta specialkryssningarna med Cinderella sommaren 2020 släpptes den 21 november.

Bornholm, foto Viking Line / Martin Birk

Birka Cruises besöker Berlin i sommar

Den stora nyheten när Birka Cruises presenterar 2020 års nya långkryssningar är möjligheten att besöka världsmetropolen Berlin under en ny femdygnskryssning. Under kryssningen besöker man också Travemünde, Lübeck, Hamburg och Bornholm. Dessutom återkommer Birkas klassiska kryssningar till Höga Kusten och Gotland samt förra årets succényhet Klaipeda i Litauen.

Foto: Birka Cruises

SAS lanserar hållbar matlåda ombord

SAS lanserar en ny förpackning till matkonceptet New Nordic by SAS. Den nya designen på den prisbelönta kuben kommer att spara upp till 51 ton plast varje år. Plastbehållaren inuti kuben har ersatts av en med papper och endast de bestick som behövs ingår. Från och med maj 2020 kommer besticken vara gjorda av växtbaserad plast, tillverkad av vegetabilisk olja.

SAS matlådor

Dessa skidorter är bäst för Stockholmare

Svensk Fastighetsförmedling har i en ny kartläggning granskat tio populära skidorter i svenska fjällen. Baserat på kostnad, avstånd, antal pister och pris per pistmeter har mäklarkedjan tagit reda på vilka orter som kan passa bäst för just stockholmarna. 

  • Närmast från Stockholm: Romme
  • Flest meter pist för pengarna: Funäsfjället, tätt följt av Åre
Snöskor

Nytt direktflyg från Stockholm till Tokyo

Med start till sommaren kommer ANA, som är Japans största flygbolag, flyga direkt mellan Stockholm och Tokyo, enligt ett pressmeddelande från Swedavia. Flygplatsen Tokyo Haneda är Japans största flygplats med 87 miljoner passagerare, och härifrån kan man nå andra destinationer i Japan. Detta är första gången på 30 år som Arlanda får direktförbindelse med Japan.

Tokyo
Tokyo i Japan, foto: Pixabay

Missade du förra resenyheterna? Läs Mobilfri semester och julmarknader i Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få rabatt i webbshopen!

FREEDOMtravel avsändare