Meny Stäng

Julens semesterraketer – och mest lockande landmärken

Vilka resmål ökar allra mest i popularitet för resor över jul och nyår? Och vilka landmärken i världen är svenskarna mest nyfikna på att besöka? Välkommen att läsa veckans resenyheter! Som vanligt vill vi förstås gärna höra dina reflektioner!

Årets semesterraketer för jul och nyår

Vinterns mest populära resmål toppas som vanligt av Gran Canaria och Bangkok. Men det är inte dessa som ökar mest procentuellt, skriver Ticket i ett pressmeddelande. Här är årets semesterraketer under jul- och nyårshelgerna:

 1. Kuala Lumpur, Malaysia (+111 %)
 2. Tokyo, Japan (+100 %)
 3. Lissabon, Portugal (+74 %)
 4. Zürich, Schweiz (+71 %)
 5. Tallinn, Estland (+34 %)
Göra i Kuala Lumpur

De mest populära resdagarna i vinter

Många svenskar passar på att resa utomlands i vinter, och enligt en kartläggning från onlineresebyrån eBeach.se är den 31 december den dag som flest svenskar väljer att resa. Den näst vanligaste resdagen är 24 december. Andra dagar med många resenärer är 20 och 21 december samt 1 januari.

Flyg

Vinter: seniorernas tur att resa

Statistik från SOS Internationals larmcentral visar att högsäsongen för resenärer över 60 år är från oktober till mars. Spanien är mest populärt, följt av Thailand och Grekland. Här är råd från SOS till seniorer innan avresa:

 1. Ta reda på hur din täckning vid sjukdom ser ut via det blå kortet och din reseförsäkring.
 2. Kontrollera om ditt blå kort fortfarande är giltigt eller om det behöver förnyas.
 3. Genomgå en medicinsk förhandsbedömning om du har en eller flera kroniska sjukdomar, är under utredning eller står i kö för utredning.
 4. Kom ihåg din medicin och läkemedelsintyg.
 5. Kontakta alltid larmcentralen innan du besöker en läkare på resmålet.

Hit vill svenska SAS-resenärer helst flyga

Under konceptet Now or Never erbjuds SAS-resenärer varje torsdag klockan 18-24 att boka utvalda destinationer till ett kampanjpris. Under helgen 6-8 december fick resenärerna möjlighet att påverka vilka de kommande resmålen ska vara. Sammanlagt 9 678 personer röstade och här är resultatet:

 1. Tokyo, Japan
 2. New York, USA
 3. Miami, USA
 4. Malaga, Spanien
 5. Hongkong

Mest lockande landmärken att besöka 2020

Enligt Tickets senaste Sifoundersökning är den gamla Inkastaden Macchu Pichu i Peru det landmärke i världen som lockar svenska resenärer mest. Resenärer 18-29 år vill i större utsträckning än andra besöka Eiffeltornet, Kinesiska muren och Pyramiderna. Resenärer i åldern 60-79 år är minst sugna på landmärken över huvud taget. De mest lockande landmärkena:

 1. Macchu Pichu, Peru (22 %)
 2. Frihetsgudinnan, New York (18 %)
 3. Kinesiska muren, Kina (15 %)
 4. Colosseum, Rom (15 %)
 5. Eiffeltornet, Paris (14 %)
Colosseum

Missade du förra resenyheterna? Läs Vinterns hetaste resmål och flyglinjer 2020

Prenumerera på vårt nyhetsbrev