Meny Stäng

Våra resplaner 2020

Vi hoppas att du hade ett riktigt fint nyårsfirande igår och önskar en god fortsättning! Vi kommer att berätta om vårt nyårsfirande så snart vi får tid. Så länge tänkte vi prata lite om våra resplaner för 2020.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nytt år, nya resplaner

Det är nytt år och dags att göra upp nya resplaner. Eller rättare sagt, vi reseplanerar lite hela tiden. Vissa resor planerar vi länge inför, och andra “ramlar” mer eller mindre över oss. Vi har långt ifrån full koll på vilka resor vi kommer göra under året (det brukar dyka upp saker hela tiden!), men vi har i alla fall vissa planer som vi kan berätta om.

Reseplanering

Vårens resor

Vi har ännu inte en enda bokad resa inför våren, men det finns många planer och resor som “hänger i luften”. Det mest säkra just nu är att vi ska till regionen Nordrhein-Westfalen i Tyskland i maj. Det ligger ett Universitet där som bett mig (Helena) komma och berätta om min forskning (kring hälsofrämjande insatser för vuxna med intellektuell funktionsnedsättning).

Vi planerar att resa till Tyskland tillsammans, och medan jag föreläser och går på möten planerar Peter att kolla in regionens sevärdheter. Övriga planer för våren är många, men kanske än så länge lite luddiga. Vissa blir kanske inte av, medan det istället dyker upp andra oväntade saker. Så är det varje år! Här är några eventuella planer vi har för tillfället:

  • Helsingfors, Finland: Resemässan Matka och husbils/husvagnsmässan Caravan i januari.
  • Tallinn, Estland: Resemässa Tourest Travel Trade Fair i februari och/eller gastronomieventet Bocuse d’Or Europe i maj.
  • Rijeka, Kroatien: Rijeka är Europas nya kulturhuvudstad 2020, och vi diskuterar ett besök här med Kroatiens turistbyrå.
  • Sri Lanka: Vi samarbetar med ambassaden och om det blir en pressresa framöver är det möjligt att vi åker.
  • Överraskande resmål: Vi har ytterligare några lösa planer, som vi inte riktigt kan prata om riktigt ännu …
Guidad tur i Tallinn

Sommarens långa husbilsresa

I sommar blir det en lång husbilsresa med vår husbil FREEDOM. Vi har renoverat det viktigaste nu (koppling och batterier med mera!) så till våren kan vi absolut köra med den. Vi måste fixa takläckan och därefter har vi ett antal estetiska saker vi vill fixa. Oavsett om vi får möjlighet att fixa allt eller inte, så kan vi köra med den nu. Härligt!

Så, vart går sommarens långa resa? Det är inte klart ännu, men vi planerar för fullt. Vi researchar själva vad vi är sugna på, samtidigt som vi arbetar på samarbeten med olika turistbyråer för att få så bra information som möjligt. Det är ganska klart att vi kommer resa i Sachsen-Anhalt och Franken i Tyskland samt i Tjeckien och Österrike.

Vi för också diskussioner med Slovakien och Ungern, och vi funderar på Rumänien. Sedan tidigare har vi dessutom vissa funderingar på Lettland och Litauen.

Kommer vi hinna allt? Nej, knappast! Det återstår att se vilka länder och vilken rutt det blir, men det är i alla fall säkert att det blir en lång husbilsresa i sommar och att det blir med vår egen husbil.

Resor i höst

Vart reser vi hösten 2020? Nej, allvarligt talat, så långt klarar vi inte av att planera. Vi återkommer till detta senare.

Följ våra resor

Hoppas att du vill följa våra resor under 2020! Vi fortsätter att uppdatera varje dag här på bloggen, och du kan också följa oss på Facebook och på Instagram på @freedomtravelnews. Här nedanför kan du se våra nio mest populära foton på Instagram under 2019.

Hur ser dina resplaner ut för 2020?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev