Meny Stäng

Rundresa i Tunisien – följ oss från 15 mars

Vi har aldrig varit i Tunisien och vi har så många saker som vi vill veta! Har du frågor om Tunisien? Skriv ner dem i bloggen och vi tar reda på dem under resan, och skriver ut dem på bloggen. Här kommer vårt program i text och bilder om vad vi ska göra i Tunisien!

  • Jag heter Helena ! Jag skriver och fotar
  • Och jag heter Peter! Jag fotar och filmar

Tunisien mars 2020

Vi flyger på kvällen och kommer landa mitt i natten vad vi förstår. Resan är en pressresa arrangerad av Tunisiens turistbyrå. Flygtiden är 5-6 timmar, det ska vara sol och moln varje dag, och 21 grader på dagarna och 10 på nätterna. Passar bra för oss som inte är på semester att det inte är för varmt. Svensk sommar kanske?

Monastir

Vi kommer att börja i Monastir som ligger i östra Tunisien längs kusten, och se massa sevärdheter. Efter det blir det lunch och spa, för att vi har vänt på dygnet lite och behöver hämta oss. Kvällen vet vi inte ännu vad som händer?

El Jem

Vi packar ihop resväskorna och slänger oss in i bilen som tar oss till amfiteatern El Jem. Teatern är en av de bäst bevarade i världen och även ett UNESCO arv. Vi ska även in i ett museum som tillhör teatern.

Sousse

Efter sen lunch packar vi in oss i bilen och tar oss till Sousse på östra sidan om Tunisien och lite norrut från Monastir. Vi checkar in på ett nytt hotell och ser stan, medinan och besöker marinan El Kantaoui.

Vi checkar ut från hotellet och vi ska praktisera golf på El Kantaoui på förmiddagen, för att många åker hit för att spela golf. Om vi överlever så blir det lunch på plats, och sen ger vi oss av igen.

Tunis

Vi ska åka 13 mil med stopp på en vingård och sen komma fram till ett nytt hotell i Tunis (The residence) på bilden ovan. Tunis är huvudstad i Tunisien och som ligger i Tunisbukten med fantastiska stränder i norra Tunisien.

Hotel The Residence

Vi ska spana in hotellet och hotellets golfbana och det gör vi väl bäst på det här sättet på morgonen? En bra start på dagen!

Karthago

På förmiddagen besöker vi förorten till Tunis som är den gamla feniciska staden Karthago. Det här gillar vi och vi ska även besöka Bardo museum som vi hört väldigt mycket bra om. En höjdare tror vi.

Kasbah och medinan i Tunis

Efter lunch blir det runt de gamla kvarteren i Tunis som ska bli väldigt intressant.

Sidi Bou Said

Vi avslutar dagen innan middag med den vackra platsen Sidi Bou Said. Det blir säkert några foton här!

Hammamet

Nytt hotell och nya vyer. På morgonen innan vi åker ska vi tydligen till något Thalasso center, och vi får se vad det är? Nu har vi kommit till en stor badort på östra sidan av Tunisien. Pampiga hotell, och gränderna i blått och vitt som heter Hammamet och vi ska göra stan!

Zaghouan

Vi vaknar upp utan golfträning och tar oss till Zaghouan som är den plats där romarna ville ta sitt vatten till sin stad Kartago. Det var bara 10 mil som de behövde bygga akvedukter och det var väl inga problem. Vi spanar in!

Bilderna är från Pixabay

Oudhna

Fler platser som romarna har lämnat med amfiteater och allt. Det här ska också bli spännande att få vara med om. Vi kommer att göra mer saker som kommer i blogginläggen framöver, men det här är det stora.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev