Meny Stäng

Promenader, storm, och ”riktig mat”

Snacka om att lära känna sitt närområde! Vi promenerar och promenerar för att få avbrott i stillasittandet här hemma. Är det samma för dig? Vi har också tampats med storm, lagat god mat och beställt prylar till husbilen. Happy Friday!

Långa promenader

Vi har väl aldrig någonsin promenerat så mycket som nu. Vi jobbar hemifrån på dagarna – dels med mitt (Helenas) jobb som folkhälsovetare och dels med bloggen. Emellanåt behöver vi röra på oss och då blir det långa promenader i närområdet. Fotot är från ena hörnet av Karlbergs slottspark, där vi har utsikt över marinan där vi bor.

Utsikt

Storm

Igår vankade storm. Vågorna blåste tvärs över bryggorna, så det var svårt att komma hem torrskodd. I perioder var det rejäl vind i byarna och vi fick plocka undan alla lösa burkar och flaskor i köket, för att slippa onödiga olyckor och städning av golvet …

Storm

God mat – av olika sort

Peter har länge gjort i ordning väldigt vackra och goda middagstallrikar fyllda med frukt, grönsaker och till exempel halloumi eller lax. Detta har varit perfekt efter jobbet men nu (när vi båda jobbar hemifrån äter snabbnudlar till lunch) har jag börjat gnälla om och längta efter ”riktig” mat.

Tallrik

Vad jag bjöds på då? Jo, den polska soppan zurek, som är fylld med sånt som potatis, morötter, palsternacka, korv och ägg. Detta kvalade definitivt hem som ”riktig” mat. Väldigt gott!

zurek

Bäst denna vecka

Vi tycker att det är ganska tråkigt att spendera så här mycket tid hemma, men vi försöker skapa oss rutiner med arbetstider, promenader och TV-serier. Bäst är att det varit så fint väder (förutom igår!) och att vi i Sverige fortfarande kan ta oss ut och njuta av naturen! Har du något som du kan lyfta fram som positivt under din vecka?

Veckan som kommer

Vi kommer fortsätta ge oss ut i olika naturreservat när jobbet och vädret tillåter. Peter har också beställt lite saker till den fortsatta renoveringen av husbilen, så framöver kommer vi berätta mer om det. Och så blir det lite om resor (man får ju fortfarande drömma) och om påsken …!

Missade du förra Happy Friday? Läs Nya lärdomar, naturområden och tidningsreportage

Prenumerera på vårt nyhetsbrev