Meny Stäng

Litauen i en låda – och dags att hämta husbilen

Litauen i en låda, vad innebär det? Ja, det undrade vi också, ända tills vi lyft på locket. Idag är det för övrigt dags för oss att (äntligen!) hämta vår husbil från vinterförvaringen. Happy Friday!

Litauen i en låda

För ett tag sedan fick vi en postavi i brevlådan. Vi hade absolut ingen aning om vad det var vi skulle hämta på ICA, men det visade sig att det var ”Litauen i en låda”. Vi hade kontakt med Litauens turistbyrå tidigare, när vi funderade på att resa med husbil i Litauen. Nu är det ganska längesedan vi hade kontakt, men tydligen har de inte glömt oss helt.

Litauen i en låda

Så, vad fanns då i lådan? Jo, en fin tygkasse, en handkräm och ett litet paket med portionsförpackad honung. Vilken trevlig liten present! Många dagar är ju sig lika nuförtiden, så ett oväntat paket var ett välkommet och roligt inslag. Vi är fortfarande nyfikna på att upptäcka Litauen med husbil i framtiden. Man får se när det är möjligt att planera resor igen!

produkter från Litauen

Dags att hämta husbilen

Idag har vi gett oss iväg på en ”utomlänsresa” för att hämta vår husbil från vinterförvaringen. Den har stått i ett garage i Värmland under vintern och vi åker dit med tåg, för att sedan kunna köra hem. Man ska ju inte resa långt i onödan i dessa tider så vi kommer inte vara borta länge. Målet för resan är bara att hämta husbilen och sedan åka hem igen.

Husbilssommar

Så fort vi får hem husbilen kommer vi att börja fixa det som återstår. Vår husbil har ju ett gäng år på nacken, och i höstas tog vi ett beslut om att rusta upp den. Vi har hunnit en hel del, men har också en del kvar. Dessutom drabbades vi av en tråkig läcka i taket som vi måste åtgärda. Här kan du läsa om förra höstens husbilsfix:

Det blir alltså en hel del husbilsfix, och sedan blir det en husbilssommar. Som det ser ut just nu kan man resa cirka 2 timmar med bil hemifrån, så det blir ett relativt stort område som kan utforskas!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi ska hämta vår husbil idag! Vi har också träffat Peters yngste son Billie och hans flickvän på cykel/scootertur. Väldigt trevligt! Vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det fokus på husbilen. Vi har också gjort några spännande utflykter i närområdet, som vi kommer skriva om.

Missade du förra Happy Friday? Läs Skruv i avloppet och vinställ på elcykeln

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev