Meny Stäng

Elmia flyttas fram och resenärer snart redo för världen

Den stora och omåttligt populära mässan Elmia Husvagn Husbil flyttas fram till 2021. Samtidigt börjar mycket inom reseindustrin, långsamt och försiktigt, komma igång. Det är dags för veckans resenyheter!

Elmia Husvagn Husbil flyttas fram till 2021

Med anledning av covid-19 pandemin och dess påverkan för allmänna sammankomster kommer Nordens största husvagns- och husbilsmässa, Elmia Husvagn Husbil, inte att kunna genomföras i september 2020 i nuvarande format. Beslutet att flytta fram Elmia Husvagn Husbil har fattats efter noga övervägande och i dialog med Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) samt Caravan Club of Sweden och diverse utställare och besökare. Nästa Elmia Husvagn Husbil kommer att genomföras 8-12 september 2021.

Tunisien är redo att ta emot turister

Tunisien har genomfört en hälsopolitik som rankar den bland de bästa
länderna i världen för att hantera COVID-19-krisen, enligt ett pressmeddelande från Tunisiens turistbyrå. Landet har genomfört en lyckad isoleringsstrategi och använt modern teknik, som robotar, drönare och värmekameror för att hantera pandemin. Det Tunisiska Ministeriet för Turism och Hantverk har nu skapat en ”Ready and Safe”-märkning, som är obligatorisk inom turistnäringen och kräver att man inför ett internt protokoll i enlighet med WHO: s rekommendationer.

Resenärer är redo för världen i höst

I en webbundersökning med 4097 deltagare, som genomfördes av Rolfs Flyg & Buss, svarade mer än hälften att de är redo att ge sig ut i världen redan till hösten. 59 procent svarade att de vill resa mellan september och november, och 17 procent ville invänta vintermånaderna. Av de platser resenärerna ville åka till ligger 52 procent i Europa. Många drömmer om resmål i södra Europa, och bland dessa låg följande länder i topp:

  1. Italien (36 %)
  2. Spanien, exklusive Kanarieöarna (20 %)
  3. Kroatien (16 %)
  4. Frankrike (12 %)
  5. Övriga (5 %)

TUI erbjuder Blue Star-koncept i Sverige

Många svenska familjer planerar att semestra i Sverige i sommar, och många av dessa har tidigare semestrat på TUI:s koncepthotell i exempelvis Grekland eller Spanien. Nu erbjuder Elite-hotell i nio svenska städer Blue Star-konceptet. De städer som erbjuder konceptet är Helsingborg, Göteborg, Jönköping, Örebro, Stockholm, Gävle, Sundsvall, Örnsköldsvik och Luleå. TUI kommer att erbjuda semesterlösningar även på övriga Elite-hotell i landet, men då inte under Blue Star-flagg.

Svenska städer marknadsför varandra

Under temat ”24 timmar hos grannen” samarbetar nu Karlstad, Linköping, Norrköping, Västerås och Örebro med att för ovanlighetens skull tipsa de egna invånarna om att åka till de fyra grannstäderna. ”En del kan nog uppfatta oss som konkurrenter. Men i själva verket är vi kollegor som alla har samma intresse, nämligen att öka turismen i vår del av Sverige och på vår typ av destinationer”, säger Christina Leinonen, näringslivsutvecklare besöksnäring på Norrköpings kommun.

Veckans reflektion

Vi baserar främst våra resenyheter på måndagar på pressmeddelanden som landar i vår inkorg (vilket vi kompletterar med googling och koll på Mynewsdesk). Under coronapandemin har det varit tunt med resenyheter, men du börjar det flöda in igen!

Missade du förra veckans resenyheter? Läs Svemester och bokningssajter på nätet för campare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev