Meny Stäng

Fotoutmaning i juni – tema moln

Annons

Då var det dags för fotoutmaning igen! Tidigare teman har varit fordon, vatten och mönster. Denna månads tema är … moln! Välkommen till ett molnigt och kanske lite dimmigt inlägg.

Fotoutmaning i juni

Det är resebloggaren Marias memoarer som håller i fotoutmaningarna och temat för juni är “moln”. Det kan vara alla möjliga sorters moln och kanske också dimma tänker jag – dimma är ju moln som når ner till marken.

Man har förstås massor av foton på moln i arkiven, men jag upplevde ändå det här temat som lite utmanande. Svårigheten låg nog i att komma på var vi kan ha fotat några moln som sticker ut … Till slut blev det i alla fall en samling av molniga foton! Här kan du också se tidigare teman:

Moln i Alperna

Jag börjar med att visa några foton från Alperna. När man befinner sig högt upp bland bergen kommer man nära molnen, och ofta har man molnen runt om sig. Fotona är från Schweiz och Östterrike, från tre olika resor.

På cykel i Zermatt i Schweiz, 2017
Peter i Verbier i Schweiz, 2019
Alperna sedda genom molnen, från flyget
Moln och österrikiska alper sedda från flyget, 2017

Moln i solnedgång

När solen går ner färgas molnen ibland vackert röda eller rosa. Här är några foton från solnedgångar, en i Portugal och två i Sverige.

Portugal, Cascais
Cascais i Portugal, 2015
solnedgång
Utsikt från Ringsö i Mälaren, 2019
Solnedgång i Pampas marina, Solna, 2014

Dimma

Moln och dimma är samma sak, men den enkla skillnad att moln inte når marken. Vi tar oss alltså friheten att också visa några foton på dimma. Här är foton från tre resor: Polen 2014, Irland 2018 och Italien 2018.

Dimma
Dimma i Mechelinki i Polen, 2014
Dimma Irland
Köra i dimma på Irland, 2018
Italien Lago Braies
Lago di Braies i Italien, 2018

Vilket av fotona gillar du bäst? Har du kanske några egna foton på moln? Om du har en blogg – häng gärna på och gör ett eget inlägg med molntema!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev