Meny Stäng

Fotoutmaning i augusti – tema religiöst

Annons

Då var det dags för fotoutmaning igen! Tidigare teman har varit fordon, vatten, mönster, moln och människor. Denna månads tema är … religiöst! Här kommer ett inlägg med heligt och andäktigt innehåll.

FOTOUTMANING I augusti

Det är resebloggaren Marias memoarer som håller i fotoutmaningarna och temat för augusti är “religiöst”. Temat kan inkludera allt från kyrkor och tempel till avgudabilder och människor som utför religiösa handlingar.

Vilket spännande tema! Det svåraste har varit att välja. Vi har enormt många foton på vackra, gamla eller annorlunda kyrkor och andra religösa byggnader. Till slut fick vi bestämma oss för ett litet urval! Här kan du också se tidigare teman:

Guds hus

Vi har väldigt många foton på kyrkor, och jag skulle kunna göra ett eget inlägg med vackra kyrkor. Så länge får det bli ett litet urval av byggnader till Guds ära, en ortodox kyrkobyggnad, en moské samt en katolsk kyrka från insidan.

Grottklostret Lavra i Kiev, Ukraina
Moské i Hurghada, Egypten
St Johns Cathedral
St Johns Cathedral i Valletta, Malta

Genom tiderna

En sak som fascinerar oss med religiösa byggnader är att de ofta bär på mycket historia. Dessa platser är magiska att besöka på flera sätt, både för de religiösa myterna som kanske omger dem och för allt som under historiens gång hänt på dessa platser.

Katarinaklostret vid Sinaiberget i Egypten, från år 337
Kyrka Dingle
Kyrkan Gallarus Oratory på Irland, från 600- eller 700-talet
Katedralen i Nin, Kroatien, från 800-talet

Tillbedjan

Människor runt om i världen väljer att be eller att genomföra religiösa ceremonier. Här har vi valt ut ett foto som skildrar judar i Jerusalem, ett foto som visar buddister i Sri Lanka och ett foto från en katolsk påskprocession i Spanien.

Västra muren
Västra muren, Jerusalem
Sri Lanka buddism
Buddhister i Anuradhapura, Sri Lanka
Varför firar vi påsk?
Påskprocession i Tarragona, Spanien

Änglar och gudinnor

Ibland är det spännande att närma sig skulpturerna och målningarna i de religiösa byggnaderna. Här är två foton från europeiska kyrkor och ett foto från ett grottempel i Sri Lanka.

Neuzelle kyrka
En ängel med tärningar vid Jesu fötter i Neuzelle, Tyskland
Skelettkyrkan i Sedlec, Kutna Hora, Tjeckien
Gudinnor i grottemplet i Dambulla, Sri Lanka

Vilket av fotona gillar du bäst? Har du kanske några egna foton med religiöst innehåll? Om du har en blogg – häng gärna på och gör ett eget inlägg med augusti månads tema!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev